View Single Post
Old 10 Aug 2003, 23:46   #11
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
ok ricciotto, am inteles ca esti fan Mckee, totusi sa nu exageram...nu ii contest genialitatea, dar sunt absolut convinsa ca nu e singurul om care a facut o teorie a scrisului de scenarii...mie de exemplu imi place destul de mult si Christopher Vogler.

ma declar absolut impotriva oricarei dictaturi...sunt de acord ca oriunde este necesara putina ordine si disciplina dar nu cred ca o singura persoana poate decide intotdeauna ce e rau si ce e bine...mie mereu mi s-a parut ca nu trebuie sa existe niste reguli fixe in ceea ce priveste filmul...cred ca exista regizori foarte buni care au si peste 30 de ani, cred ca exista regizori care sunt si buni scenaristi si cred ca exista scenarii foarte bune, scrise de o singura persoana...faptul ca respectam anumite reguli si invatam dupa anumite carti, nu cred ca ne garanteaza obtinerea unor filme bune...

asta nu inseamana ca nu cred ca ar trebui sa fie stabilite totusi niste reguli...mi se pare ca ar trebui sa existe o varsta la care si persoanele implicate in cinematografie, sa iasa la pensie....e aberant sa scoti la pensie un profesor la 65 de ani si sa lasi un regizor sa faca filme pana la 80...si culmea, sa-i mai dai si bani sa le faca....
tot aberant mi se pare sa mai dai bani unui regizor al carui ultim film a fost un esec sau nici macar nu a rulat pe ecrane...mi se pare mult mai corect sa i-i dai unui regizor despre care nu stii nimic...

in ceea ce priveste producatorii, sunt total de acord cu cele spuse mai sus...

cat depre scenaristi...sunt de acord sa fie pusi sa-si rescrie scenariile si mi se pare ok sa participe la concursuri de scenarii...in plus, cred ca ar trebui sa fie lasati sa participe la filmari si eventual sa si vina cu sugestii...ma rog., sunt destul de convinsa ca lucrul asta se intampla deja....nu prea mi se pare in regula ca scenariile sa le fie rescrise de cu totul alte persoane.....adica sigur, sa mai participe eventual si alte persoane la rescriere, care sa vina cu sugestii, dar sa nu fie o echipa cu totul diferita...adica sa faca parte din ea si scenaristul initial...