Thread: identity
View Single Post
Old 08 Aug 2003, 00:04   #16
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
cred ca psihologul scoate la iveala personalitatea lui John Cusack deoarece presupun ca era personajul cu cele mai mari sanse sa-l gaseasca pe criminal...adica tot el a gasit si asemanarile de nume, a intuit si povestea lui Rhodes, insa a fost indus in eroare de moartea baietelului...

de ce dispar cadavrele? pai eu m-am gandit la doua explicatii...in primul rand, copilul si Ginny nu aveau cadavru...in general in cartile politiste crimele la care nu se gaseste cadavrul atrag multe suspiciuni: fie persoana respectiva apare teafara si nevatamata, fie se dovedeste ca victima nu a murit asa cum se astepta toata lumea ci a fost ucisa intr-un mod special si odata descoperit, se ajunge foarte usor la criminal... asa ca prin disparitia tuturor cadavrelor, se incearca abaterea atentiei de la adevaratul criminal....(sa nu uitam ca Zece Negri Mititei este una dintre cele mai renumite carti ale Agathei Christie, si din cate imi aduc eu aminte chiar se facea o trimitere la ea, in film...din acest motiv presupun ca regizorul nu a mizat pe faptul ca spectatorii nu au auzit de carte... asa ca lumea se astepta ca toti cei 10 suspecti sa moara si ca ucigasul sa fie unul dintre ei...deci, orice moarte suspecta ar fi atras intuirea criminalului la un moment nepotrivit)....
asta cred ca e motivul pentru care scenaristul a optat pentru disparitia cadavreleor....de fapt parca si in carte dispareau, dar nu sunt sigura...

pentru personajele din film, disparitia cadavrelor este de fapt un indiciu ca toate crimele apartin unui spatiu fictiv...se intampla acelasi lucru ca atunci cand visezi si apar tot felul de lucruri ciudate si iti dai seama ca nu e nimic real...din acelasi motiv rotile masinilor sunt sparte de un pantof, toate personajele au nume de state americane si toate personajele sunt nascute in aceeasi zi...ma rog, sunt nascute in aceeasi zi si pentru ca erau practic, aceeasi persoana...
nu stiu cat de corecte sunt explicatiile mele dar eu asa vad lucrurile....