Originally Posted by Leonard:
. Deci ar vrea sa zica cu asta "mi se rupe de faptul ca societatea a fost distrusa", iar corelat cu replica lui Norton "I'd like to thank the Academy", vrea sa spuna ca "mi se rupe ca nu-mi dati nici un Oscar". Parerea mea!
|
Aici ai nimerit-o!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu cred ca iti trebuie notiuni atat de clare ca sa intelegi "Fight Club". Faza cu dubla personalitate este doar unul dintre subiectele filmului. In ultimul act, aceasta dubla personalitate este principalul mecanism al filmului. Este important (desi nu se leaga de meajele anti-sociale in mod direct) pentru ca releva mai multe lucruri: alienarea intr-o lume personala, dualitatea omuui, pendularea intre extreme (evident, si "naratorul" si Tyler sunt si personaje pozitive si personaje negative, dar cel mai bine se catalogheaza asa: Norton - "good guy", nu moare la sfarsit, he gets the girl, he tries to save us all ; Pitt - "bad guy", moare la sfarsit, just f*cks the girl, he tries to destroy us all. Dar, de fapt, singurul personaj negativ este sistemul).
Pentru a face filmul mai inteligibil, mai atragator sau mai incisiv, in scenariu apar mai multe "neconcordante" care provoaca confuzie si dau sentimentul de neverosimilitate. Dar nu dauneaza entertainmentului si nici mesajului/mesajelor.