Originally Posted by i_matei:
E genul de film care te deprima pentru o intreaga saptamana dupa ce l-ai vazut - cel putin asta e impresia mea...
|
Asta si trebuie ; insa la modul activ, nicidecum "mda, o fi la ei acolo, ce mi-o fi trebuit mie bruce willis duminica seara, bleah". Asta iti spune clar si mesajul din final pe care o sa-l reproduc aici din memorie:
"Pentru ca raul sa triumfe e destul ca oamenii buni sa nu faca nimic"
Nu uita ca scene de felul ala (poate nu chiar sani taiati dupa traditia zulusilor, insa si un viol in grup al unei intregi asezari din motive de ura etnica e de ajuns) s-au intamplat la nici 200km de noi in fosta Iugoslavie si se pot intampla oricand oriunde in zilele noastre. Daca e nevoie de Bruce Willis sa popularizezi faptul ca lucrurile astea se intampla, si mai ales CUM ARATA acest lucru, atunci fie. Stiu ca nu asta a fost scopul principal al filmului, insa a reprezentat mare parte din el. Cine l-a vazut si-a dat seama ca scenele de lupta (care in Black Hawk Down au ocupat 2 ore din totalul de 2,5 h cat a durat filmul) sunt aici mult mai reduse, accentul dramatic fiind pus pe scenele de purificare etnica.
Tras mult de par, cu imagini care mai de care mai sugestive, cu saracu' popor nigerian asuprit, etc, etc...
|
"Pentru ca raul sa trimfe e destul ca oamenii buni sa nu faca nimic"
Si ma rog ce ti se pare asa tras de par, ca nu inteleg. In afara de replicile spuse cu intonatie a la Hollywood (asta e, si in teatru se vorbeste tot cu o anumita intonatie oarecum ireala cand se vor accentuate unule lucruri), actiunea propriu zisa nu cred ca o poate comenta cineva fara tangenta cu jungla, nigeria, portavioanele si soldatii americani trimisi in grupuri de 10 insi sa rezolve probleme.
Da-o incolo o portie de "Stirile de la ora 5" sunt mai mult decat suficiente, nu credeti??
|
Nu, nu cred. Stirile de la ora 5 arata tot felul de dezaxati care actioneaza individual sau nenorociri disparate, sunt lucruri pe care le poate ocoli oricine cu o bruma de bun simt. Insa problema urii etnice si de rasa si modul barbar in care se manifesta ea nu ocoleste pe nimeni
E posibil sa ma fi ambalat cam mult, pana la urma e un simplu film cu 2 actori bine platiti si atat. Dar pe mine intradevar ma deprimat(mai curand impresionat de fapt..) pt toata saptamana , asa ca incerc sa fiu deprimat la modul activ(cum am amintit la inceput)