Originally Posted by Ambra Blu:
Pe diploma mea nu scrie "monteur" ci "antropolog cultural', specializarea "Ethnicity & Culture Conflict". Pentru cei interesati de o mostra de eseu pot vizita http://caces2001.euv-frankfurt-o.de/mocanu.htm, sau imi pot scrie personal.
|
Am accesat linkul postat de Ambra si am descoperit nu un eseu, asa cum il numeshte cu modestie prietenul nostru, ci un adevarat gol.
Inca din titlu, "The page cannot be found", conflictul cultural este deschis, Ambra facand referire la limite cunoashterii si ale rationalului intr-un mod subtil care aminteshte de versul eminescian "azi o vedem si nu e".
Un antropolog cultural de anvergura, Ambra noteaza "The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable". Aceasta pentru a-l deruta pe cititorul neavizat si grabit al vremurilor moderne, care va crede ca documentul nu exista, in vreme ce eseul colegului nostru se dovedeshte a fi o veritabila opera deschisa, intr-o perpetua schimbare si miscare. Mai mult chiar, "Click the Back button to try another link", eseul avand meritul de a se lasa lecturat si inapoi si inainte.
PS. Eseul e semnat cu pseudonimul "HTTP 404 - File not found
Internet Explorer", in cercurile antropologice Ambra fiind cunoscut si ca The little Explorer .
==================
Viitorul suna ocupat