Pai, cum zice ricutza, hai sa vedem ce nu merge bine...
In primul rand, nu merge bine pentru ca unii prefera sa ne urle noua in cap in loc sa vorbeasca despre ceva concret. Pana si acesta discutie, inceputa nu intentii destul de nobile de lecter, devine doar un pretext ca sa aruncam unul in altul cu mizerii. LeonardPiron a ajuns rapid la 200 de mesaje (acum 2 saptamani nu avea nici 100), prin scurte replici de doua randuri, care nu faceau altceva decat sa-i enerveze pe altii. Acum, ne-am putea ignora unii pe altii, dar la ce bun, daca nu ne sustinem ideile in care credem? Partea proasta e ca acum, lui LP ii este oferita sansa sa mai bage punctaj la numarul de mesaje (pentru care unii sunt atacati, si nu vorbesc doar de mine).
Totusi, sunt impotriva cenzurarii in cazul asta. Nu se poate cenzura un mesaj cu mistocareala (?) si nu se poate elimina un user pentru asta. Cel mai intelept mod de al face - pe LP, de exemplu - sa taca, este sa il modificam din interiorul grupului. Pare greu, dar macar sa incecam ori sa-i moderam tonul, ori sa-l facem sa plece de aici! Normal, cred ca omul se poate schimba, de aia tot zic. Iar faptul ca scriu asta aici, unde pot citi toti, nu inseamna decat ca fac primul pas. Sa arunce cu piatra primul fara de pacat, dar eu propun altceva: mobilizarea grupului, nu pentru aplatizare, conformare sau egalizare, dar pentru moderare (pentru ca se tot intampla sa fim in dezacord, dar asta nu inseamna ca trebuie sa "urlam" fara motiv si fara substanta la ceilalti forumisti.
Sa vad ce parere aveti, mai ales acum, ca lecter si-a anuntat plecarea!
|