Leonard> De ce consider eu ca anime este o directie. Anime exprima o experienta de viata...ceea ce Disney (ei sunt mai cunoscuti) nu poate face datorita faptului ca ii este frica. Eu am invatat cateva lucruri din anime-urile pe care le-am vazut...la fel si din carti...si din alte o mie si un de locuri....dar din desenele animate cu Miaunel si Balanel n-am invatat chiar nimic. Nu vreau sa spun ca anime-urile iti toarna intelepciune cu lingurita...dar te influenteaza. Acum depinde si de persoana care se uita si de modul in care percepe ea anime-urile. Daca esti hotarat sa le tratezi ca pe niste inventii stupide..nu vei vedea mare lucru...Dar (si aici nu vorbesc de absolut toate anime-urile..dar o mare parte din ce am vazut eu cam pot sa intre in aceasta categorie)..iti schimba perspectiva asupra lumii si a vietii...in bine sau in rau..in functie de persoana care priveste. Mie imi ridica moralul sa vad anime-uri in care personajele lupta sa treaca peste greutatile zilnice...chiar daca sunt desene..sentimentele exprimate sunt de multe ori aceleasi cu ale mele...si daca mai si reusesc..este super...daca nu reusesc..macar au incercat din greu. Apoi tot pe aici mai gasesc cate o idee filozofica...ma mai gandesc la destin, soarta, ziua de maine...dar parca altfel ma trezesc dimineata si altfel ma comport de cand ma tot uit la ele. Am capatat curaj sa infrunt lumea

. Poate ca miracolul asta se putea intampla si prin alte o mie si una de cai..dar pt mine anime-urile au fost esentiale. Si nu sunt singura care gandeste asa

.