Originally Posted by crydead:
Despre Occident... am scris tot pe aici prin forum ca nu are substanta dramaturgica pentru 90 de minute si din aceasta cauza a treia poveste se petrece pe vorbe: in loc sa vedem trecerea Dunarii pe gonflabila, se vorbeshte desprea ea, in loc sa-l vedem pe ala din Germania, se discuta despre el. Acesta nu e cinema, e sitcom, doar acolo stau doua personaje intr-un decor de butaforie si bla-bla.
|
In prima parte a afirmatiei, aia legata de Occident, ca nu are substanta dramaturgica pentru un lung metraj ci, mai degraba, pentru un medium length, iti dau dreptate. Da' te contrazic la faza cu papusa gonflabila. Cinematic, da, ar fi trebuit vizualizata: il baga pe personaj intr-un OS si noi vedeam cadrele cu Dunarea & stuff. Da' tot povestiri avem si la Pulp Fiction, aminteste-ti episodul 'The Golden Watch': Fabian si Butch talk a blue streak all night long, Esmeralda and Butch indulge in prattle and captain Koons delivers a long speech to then-little Butch. Si in tot timpul asta nu vedem nimic din ce ni se povesteste (nu vad Vietnamul, si nu vad nici meciul de box). La fel, aminteste-ti de 'Killing Zoe' al lui Avery cind la inceputul filmului eroul si prostituata vorbesc de nu mai zici ca se opresc. Acuma, eu cred ca inteleg ce vrei sa zici: ca, even they might be talkin a lot, cind e vorba de lucruri petrecute in trecut, trebuie vizualizate. Numa' ca nu sint de acord cu asta.