View Single Post
Old 10 Jun 2003, 13:34   #45
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

wow, ambro nene, da stiu ca te-am ofticat :cry:
pai adica sa vii tu cu 'glume fizice' de kindergarten ('tu ai putza mai mica, ha-ha-ha!'), ba kiar sa te dedai si la exemple culturaloide tocmai din evul mediu ca sa aduci - ce? aceeasi platitudine, ca femeile n-au kestia aia?!? jeez, man, i mean - do you realize the excruciating fun of the situation :lol: :lol: :lol: ???
(no, of course you don't.)
te-ntorci la tanti marie de france si-ale ei 'lai'-uri ca sa produci - ce? o bashina plouata :cry:
tz,tz,tz; pai si un bosketar din ferentari stiu ca gagicile n-au kestia aia - pe care o am eu (mai mult) si tu (mai putin)...
oricum, nu cred ca vrei sa get into a size issue here: te asigur ca n-ai avea decit de pierdut :lol:

si cu asta, basta, kiar nu esti deloc interesant, asa ca nu mai raspund la provocarile tale de 2 bani :roll:

mesaj pt ricciotto acuma;
o mica fabula (reala) despre mine, amicitia mea cu nae c (la fel de reala) si 'filantropica': cred ca prin febr. anul trecut, nae m-a rugat sa vorbesc la lansarea filmului sau; l-am refuzat; si stii de ce? nu pt ca as fi fost ipocrit cind am scris despre el - kiar sustin in cont. ca este unul din cele mai bune scenarii de la noi, iar nae un scenarist f. inspirat -, ci pt ca mi s-ar fi parut ridicol sa vorbesc la premiera unui film deja-premiat (de ucin) si, in plus, as fi validat o incorectitudine; caci motivul pt care a fost premiat 'filantropica' in 2002 este ca nu se dorea premierea lui 'marfa si banii'! (inutil sa-ti mai spun ca sint in relatii mai bune cu nae decit cu cristi puiu, care e-un tip sucit :wink: )
cred ca mai trebuie explicat ceva aici, apropo de filmele romanesti; este clar pt toata lumea - sper! - ca orice lauda adusa prod. autohtone este usor supralicitata... daca eu spun 'reconstituirea e o capodopera', evident ca ma refer la contextul cinematografului romanesc, si nu la cel international - in care, sorry, filmele noastre nu prea au ce cauta (la virf, vreau sa spun...).
am scris inca din 1993 (in dilema) ca cinematograful romanesc nu exista, punindu-mi in cap toata breasla cea adormita cu laurentiidamianii ei cu tot; exista citiva (prea putini) cineasti ok - care, nici unul, n-a creat scoala.
vorba lui kirilov despre recent-desfasuratele 'zile ale filmului romanesc' la cluj: daca am aplica acestora aceleasi exigente ca filmelor straine, probabil c-ar trebui sa vorbim despre... 'orele' filmului romanesc
nu vreau sa zic cu asta ca sint un tip 'incoruptibil' (cine poate zice asta?... in romania!?...), vreau doar sa spun ca - daca e sa fiu cumparat - sint al dracu' de scump (vederii :wink: )!

pt marx:
din pacate, nu se stiu prea multe despre 'gummo' (milton marx, 1893-1977) - decit ca a parasit f. devreme 'the act', so... dar e cert ca era unul din cei 5 frati (dar in fond, nici zeppo n-a aparut decit in vreo patru-cinci filme, pe la-nceput parca :cry: )
iar kestia cu 'arta efemera' e asha: da, un (o?) performance este 'efemera' - asta e si ratiunea ei de a fi: o actiune x intr-un spatiu y intr-un interval de timp z, totul consumindu-se acolo; but so is spectacolul teatral, nu? dar o instalatie (care nu implica lucruri perisabile...) poate fi pusa-ntr-un muzeu, de pilda - deci e mai putin 'efemera'...
'arta efemera' este 'eat art'-ul: maninci produsul artistic, iar actiunea in sine - apropiata de performance - face parte din 'art'
legatura cu cinema-ul (care nu e kiar 'efemer'... ma rog, nu imediat-efemer) este urmatoarea: filme precum 'the cook, the thief, his wife & her lover' - sau citeva altele ale lui greenaway, plus majoritatea ale lui monteiro - includ performance-ul in trama filmului, se inspira din/se folosesc de el, motivele pt care fac asta fiind deschise interpretarilor :wink:
sau 'idiotii' lui von trier: cred ca cinema-ul - care a cam ajuns la capatul experimentarilor posibile - simte nevoia captarii unui 'real' nedomesticit de retetele deja-incercate, un 'real-unicat', consumabil o data - cam cum e performance-ul; ultimul 'cuvint' in materie de 'performance-in-film' fiind - probabil - 'snuff movie'-ul
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif