View Single Post
Old 07 Jun 2003, 20:49   #33
ricciotto
Guru

ricciotto

o cheama lisa nesselson pe doamna de la variety. si desigur ca traieste in franta, desi s-a nascut la chicago, altfel de unde sa priceapa asa usor toate cele din filmul lui caranfil... insa pina si ea isi pastreaza calmul, cind vine vorba de lucrurile cu adevarat importante, gen recomandarile pentru distribuitori, nu-i asa, prezentind 'filantropica' astfel: "Insidious bittersweet comedy by writer-director Nae Caranfil is boffo in Bucharest, has earned exclusively positive notices in Gaul and belongs on fest slates and discerning arthouse screens far and wide."

great, just great! 'discerning arthouse screens'. far. and wide. super just what the doctor ordered. trebuie sa iti explic cum se traduce in state faptul ca un film a cistigat 'exclusively positive notices' in franta, ca sa nu mai pomenesc de exotismul total al lui 'is boffo in bucharest'? suna bine, citit din romania, suna, well, a 'be cautious and don't count on making big bucks on this one' in state.

deci putem sa asteptam in continuare 'primul film romanesc'. de festivaluri si 'discerning arthouse screens' am mai avut parte si cu alte ocazii.

de mine sa nu iti para rau, am timp sa astept si nu am nici o problema, intre timp pot sa critic ce apare. si sa ii critic si pe criticii a ceea ce apare, en passant (ei pe aici), why not? "parerea mea", asa, duminica, pe 'cinemagia', cind pot, unde pot, fara pretentii, true to myself si atit. any other objections?

ricciotto
ricciotto is offline   Reply With Quote sendpm.gif