Perfect.

Kenshin - samuraiul cu o cicatrice in forma de X. Dar ce e real in anime shi ce e imaginatzia celor ce au gandit anime-ul? Spre egzemplu: "In desenul animat cum ishi capata cicatricea? La fel ca in realitate?" [Sau am intzeles eu greshit cand ai zis ca Rurouni a egzistat cu adevarat]. Sau alte mici detalii de-astea.
Am sa dau un mic egzemplu [voi imi spunetzi daca ar fi bine sa search for more, sau daca e pierdere de vreme].
In "Samurai Deeper Kyo" lupta initziala de la Sekigahara chiar a avut loc in anul 1600 [undeva prin octombrie] shi cei doi combatantzi se numeau: Tokugawa Ieyasu shi Ishida Mitsunari. In trupele lui Tokugawa existau anumitzi ostashi ce purtau denumirea de "Diavoli Roshii". Daca e sa cautam printre generalii lui Tokugawa urmatorii [shi de ashtia imi aduc eu, acum aminte] apar shi in anime: Tokugawa Hidetada [care a devenit apoi shogun] shi Hattori Hanzo. In plus familia Sanada a egzistat in istoria Japoniei - ba mai mult Sanada Yukimura a luptat shi el in batalia de la Sekigahara shi
SURPRIZA!!!!: printre oamenii sai numitzi
cei zece bravi eroi se numara Sarutobi Sasuke shi Kirigakure Saizo.
Ar mai fi multe de spus. Eu ash cauta informatzii shi despre sabiile acelea de samurai care,
alta surpriza chiar au fost meshteshugite de un individ pe nume Muramasa. Cine a vazut anime-ul poate ishi aminteshte cum se testau sabiile Muramasa, cine nu... hai sa va stric eu placerea shi sa va spun. Se spune ca sabiile, pentru a li se verifica proprietatzile, erau ashezate intr-un izvor. Taishul era indreptat in amonte. Fiecare frunza care ar fi lovit lama ar fi trebuit sa fie sectzionata de aceasta. Pentru sabiile Muramasa testul era altul. In aceleashi conditzii bucatzile de frunze taiate de lama ar fi trebuit sa ramana in acel loc, rotindu-se in jurul lamei, atrase de o fortza demonica. Daca vretzi sa vedetzi samburele de adevar in aceasta legenda cititzi articolul de aici:
http://victorian.fortunecity.com/duc...10/katana.html In plus, el contzine shi cateva informatzii interesante despre realizarea unei sabii. Poate va voi povesti ce shtiu eu despre asta [daca va intereseaza, bineintzeles] - inca nu sunt sigur daca e adevarat sau doar o alta legenda.
Voi incheia cu o referire la personajul rau din anime: Oda Nobunaga. Nu va zic prea multe... de fapt m-am hotarat sa nu va zic nimic. Am gasit [coincidentzele astea dom'le] o chestie dragutza. Poate unii dintre voi o shtiatzi, poate unii nu. 3 dintre shogunii Japoniei au creau cate un haiku ce are in esentza aceeashi problema. Solutziile ar suna cam asha:
Toyotomi Hideyoshi : If a bird doesn't sing, I'll make it to sing
Tokugawa Ieyasu : If a bird doesn't sing, I'll wait until it sings.
Oda Nobunaga : If a bird doesn't sing, kill it.
Eu sper ca v-a placut.
--------------------------------------------------------------------------------------
Primul Forum de anime din Romania poate fi gasit la adresa:
http://www.roanime.board.dk3.com/
--------------------------------------------------------------------------------------