View Single Post
Old 06 Jun 2003, 09:59   #25
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by "giulkiuzSa moara tzac si pac bai distrusule zici ca esti [b:
comical ali[/b], ministrul informatziilor irakian!!!!!! :lol:

well whatever... thnx for the compliment, anyway; 'comical' asta a devenit celebru, nu? si nu spune regula nr 1 a celebritatii ca nu conteaza PT CE esti celebru - important e sa fii?
so there...

profit de acest prilej - rejoice, mob: este ultimul! alta regula a mea spune: retrage-te in plina glorie :wink: - ca sa set the record straight;

deci (this is 4u, ambra blu ) pt ca mi s-au tot cerut kestii concrete (concret e ca-mi sugeti pula :lol: ), tin sa va atrag atentia ca faimoasa poza 'infama' din artelier, cu mine-n putza goala si ochelari de soare, e facuta de bumbutz, cel mai celebru fotograf de la noi, si este parte a unei serii de portrete - de celebritati surprinse 'au naturel'; una la mina; doi: induiosator, draga whoever a crezut ca e-o poza din 'tineretzile' mele - da e facuta doar acu 2 (doi) ani, la frageda-mi virsta de 42 de ani
which takes me to al doilea argument:
puteti zice ce vreti despre mine - nu fi-vor decit comentarii, i.e. interpretari ale unor fapte -, nimeni nu poate nega insa the obvious fact (sorry for stating it here once again!) ca ma tin al dracului de bine pt virsta mea 'venerabila'... si stiti de ce? pt ca: 1. it runs in the family; 2. good food; 3. lots of pleasures in my life; 4. lipsa unei constiinte care sa-mi creeze probleme 8)
ceea ce ma duce la alt punct pe care vroiam sa-l divulg (v-am spus doar ca ma distreaza big time sa ma 'joc cu voi'!): la 17 ani - deja -, am avut una din cele mai misto femei din romania - o prietena a mamei, de profesie manechin: just drop dead gorgeous!! cifra s-a ridicat in acest rastimp la mult peste 1000 - ceea ce inseamna ca l-am 'taiat' si pe don juan, cu-al sau - timid - 'mille tre' ('don giovanni', mozart, remember?... of course not - i was just kidding )
cine era? nu va pot spune - sint un gentleman, ce pula mea
venind acu la kestiile asa-zicind 'culturale':
stiati voi oare ca mihai kirilov si cu mine am fost singurii critici de film invitati la dineul oferit in onoarea lui roman polanski? kiri a fost, eu eram plecat din tara (sincer, sint atit de mult plecat din tzarishoara asta ca nici nu mai stiu cine sint aia cu care ma-ntilnesc la intoarcere!) - si anyway, polanski nu ma pasioneaza - singurii regizori care ma pasioneaza in momentul de fatza sint p.t. anderson, gus van sant, lars von trier si wong kar-wai (au mai fost si altii - moretti, kaurismaki -, da consider ca si-au cam dat cu firma-n cap lately...).
ceea ce ma duce la next level (f.f. neplacut pt voi i'm afraid :cry: ):
care este pozitia mea in lumea culturala, altfel spus - cum sint perceput de establishment:
ei bine... f. bine anyone who isn't no one in romania - numele cele mai importante, de la ciulei & pintilie la nae c & mungiu, trecind prin andrei plesu, n.manolescu & you-name-it - ma considera the best /atentie - eu nu spun ca si sint: e vorba doar despre perceptia celor care conteaza - cultural - in ac. tara!/
sa nu uitam ca eu sint cel care l-a lansat pe patapievici; ca eu sint f. la curent cu toate trendurile - nu doar din film, ci din teatru, literatura, plastica si muzica!!! - si ca pot oricind come up cu opinii pertinente despre acestea; ca eu am avut dedicat un nr. intreg al suplimentului 'litere, arte & idei' - inca de-acum 12 ani! - pt a publica un eseu despre 'persona' lui bergman - cu referiri la leonardo da vinci, melville (scriitorul american, nu regizorul francez!), kafka etc etc - un studiu fundamental; eu, si nu altcineva, am fost invitat in jurii internationale, am conferentiat - alaturi de plesu, andrei serban etc - la lincoln center din new york, am avut expozitii personale de fotografie despre care s-a scris, pozele au fost cumparate (de celebritati culturale de aici si de afara... nu ma fortati sa dau nume va implor!), etc etc.
in plus, am dus-o trai pe vatrai atit de delicios in ultimii 13 ani incit as fi invidios si pe mine daca s-ar putea toate mi-au mers din plin! am fost peste tot, m-am vazut cu vip-uri - been there, done that, everything!
(uneori, ma-ntreb si eu: ce-am facut ca sa merit asta? mai ales ca really, really happy - i mean: h.a.p.p.y. - sint cu precadere atunci fac viata altora nefericita :evil: , cind ma cert exact 'ca la usa cortului' (well, i can afford it: unii stau in cort - i'm just visiting ) ,cind ma iau de aia care se dau mari & tari - de pilda pe forumuri ca acesta -, cei care se cred ai mai ai dracu' - intotdeauna am simtit nevoia sa fac asta, ceea ce denota (pe linga curaj) un mare simt al justitiei :wink: (dar, ca veni vorba: bai ambra, bai ailalti - ca nu zic acuma de toti: sint si persoane f. ok pe acest forum, terorizate, din pacate, de citiva jmekeri... -, grow up you people! stati f. satisfacuti printre cei o mie ci ceva de useri, va dati barosani, invirtiti fraze cu fuck la tot pasul - but there's a whole world out there care n-a auzit si nici nu va auzi vreodata de voi men!! cine-i de plins, cine-i penibil atunci - eu, care m-am coborit la nivelul vostru (regula nr. 1 a inteligentei comunicationale: vorbeste pe-ntelesul interlocutorului! nu era sa va iau eu cu discursul meu de la new europe college, sau de la mai stiu eu ce kestie simandicoasa la care am participat - na, ca uitam si-i pacat: consiliul europei, strasbourg, in calitate de expert ! -, am vorbit cum vorbesc la piata, ca sa vedeti ca 'am limbaj adecvat'
(uf - cam lunga paranteza... si ca veni vorba: marx puiule, textele 'ultrabanale' din libertatea sau elle kiar asha tre sa fie - se adreseaza unor oameni grabiti, care n-au timp de finetzuri & blabla-uri, got it? caci regula nr. 1 a comunicarii spune: calibreaza-ti mesajul in functie de public! este un public (2, de fapt: cei ce citesc 'elle' nu citesc neaparat si 'libertatea') pe care-l respect, pt ca m-a facut cunoscut oriunde ma duc, am surprize dintre cele mai placute - de la politistul din coltul strazii mele (e zona diplomatica) si pina la piata, in banci etc (iar asta, in conditiile in care nu-mi place sa apar prea mult pe sticla - se stie ca tv-ul ingrasa :cry: ) -, asa ca mi se pare absolut potrivit.
(un exemplu (tot) pt marxishor: 'il reintilni dupa citeva zile. trebuise sa-si amine calatoria pentru ca mama ei se imbolnavise grav' - ultrabanal, nu? si totusi, e proust - marcel proust!)
(si, pray, care cuvint din fraza - rupta din context! - pe care ai citat-o din 'lettre...' nu l-ai inteles: 'fetish'? 'ideologic'? 'pluridisciplinaritate'? sorry - nu le-am inventat eu! the sentence makes sense perfectly.)

unde ajunsesem? (fiind ultima mea prezenta pe forum, am de gind sa abuzez de rabdarea voastra)
numaistiucine ma intreba de ce nu ma apuc sa fac o revista de film... (presupozitia fiind: tu ai putea sa o faci - este evident!) well, pai nu ma pasioneaza! adica sa ma dau eu peste cap, sa fac rost de sponsori, sa ma pun la shmotru - cind eu sint atit de comod & i can get away with so little & still be so cool??? si pt ce - cind eu oricum stiu ce trebuie stiut si nu ma intereseaza sa mai spun si altora ceea ce stiu (uite-asa, de-al dracu')???
la facultate, cind predam, eram inconjurat de studentii destepti; am renuntat la cursuri pt ca mi-am dat seama ca oriunde m-as duce, bright people flock around me
the basic idea este: inteligentii ma admira, idiotii ma contesta; you may pick the group in which you want to be :wink: :wink:

si se poate spune despre mine orice - ca scriu nustiucum (cronicile oricum le fac cu mina stinga!, sint lucruri mai importante pe lumea asta decit sa fii nr. 1 in fuckin' film criticism!!), ca sint arogant, ca nu ma intereseaza decit persoana mea (sint un exhibitionist egocentric, i already know that!) s.a.m.d., un singur lucru nu se poate spune decit daca esti a complete moron sau de o rea-vointa evidenta: ca n-as avea gust!
cei destepti si-au dat seama ca e bine sa se lase pe mina mea in materie de film pt ca, pur si simplu, gustul meu este infailibil; impecabil; just bloody perfect, ce mai!
si nu doar din romania - oh my, of course not! din europa, de pe pamint si din univers :roll:

mai era ceva?
ah, da: nu am caracter (da deloc!)... ei si? nobody's perfect - doar gustul meu e
si cu asta, multi & marunti useri ai forumului, va spun adieu... plecarea mea va produce o disperare atit de ingrozitoare, tacerea asurzitoare care ma va succeda va fi atit de neinduratoare si sentimentul de neglect, deznadejde si abandon atit de total incit, sincer, nu vad cum va veti descurca.... & i don't fuckin care
pt mine, terapia de citeva zile pe acest forum - venisem destul de obosit de la cannes & cluj... - mi-a facut f. bine: ma simt so great ca nici nu stiu cum sa va multumesc.... (retorica goala: oricum n-o s-o fac, ca nu-mi sta in caracter).
cum sa inchei, cum sa inchei oare?
cred ca printr-o martuirisire a carei sinceritate sper ca va fi apreciata; pe vremuri, stramoshii mei - boieri ai acestor meleaguri - obisnuiau sa arda bice pe spinarea iobagilor... ei bine, am evoluat: nu cred ca biciul - biciul meu! - poate cadea asha, pe orice spinare... ar trebui mai intii ca persoana aceea sa aiba - intii de toate - si putin gust :wink:

PS how silly of you! v-ati certat cu un nebun de legat, ha-ha-ha

Motto: "Cind nu mai sintem copii, sintem morti."
"Eu va dau bucurie curata." (Brancusi)
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif