Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 05 Jun 2003, 12:10   #33
Dayane
Novice

Dayane

Quote:
Idei ciudate in animeuri
???
Nu sunt de acord. Animatia ofera o mult mai mare posibilitate de exprimare decat filmele, care desi au efecte speciale din ce in ce mai complex realizate totusi sunt limitate de talentul actorilor care nu vor putea reda cu finete fiecare gest sau senzatie necesara. Animeurile provoaca, te fac sa mai gandesti, te scot din cotidian. Matrix-ul a facut senzatie. De ce? Datorita ideii... in principal, magistral exprimata cu niste efecte speciale inovatoare. Dar in animeuri gasesti asemenea idei foarte des. Bineinteles gasesti si fantezie, bataie, etc.. Dar nu poti scoate un scenariu pt tote anime-urile...este stupid...cu cat privesc mai multe realizez ca vreau sa mai privesc... si intotdeauna se gaseste ceva care sa ma surprinda...
Animeurile sunt pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Nu sunt de acord cu ideea larg raspandita pe la noi ca numai copii ar trebui sa le priveasca. Din nefericire, nu prea avem acces la ele. Desi Spirited Away a castigat un Oscar eu nu stiu sa fi aparut pe marile ecrane de la noi (cel putin nu a ajuns prin coltul meu de tara). Si e pacat. In schimb tot ce scoate Disney apare imediat si unele chiar nu merita.
De acord Fushigi Yuugi este superb, dar OVA-urile m-au cam dezamagit.
Spirited Away nu este neaparat pentru fetite. Asta implica prostioare roz (dupa parerea mea). Si lumea se schimba...chiar si fetele se schimba ..
Ghost in The Shell - superb
Ninja Scroll - superb
Si sunt multe multe animeuri care merita ....
Cam cati dintre voi ati privit animeuri mai serios?
PS: M-am inscris pe forumul asta numai pt. acest topic - o mare slabiciune a mea
Dayane is offline   Reply With Quote sendpm.gif