Thread: The Pianist
View Single Post
Old 01 Jun 2003, 17:43   #79
lecter
Veteran

lecter

Send a message via MSN to lecter
Am vazut si eu acest film si mi s-a parut cat se poate de mediocru. OSCAR-ul pentru cel mai bun actor eu zic ca il merita Daniel Day Lewis, care a facut un rol de exceptie, pe cand mr. Brody are un nivel de constientizare a propriei situatii apropiat de cel al unei muste inainte sa fie sleita de perete. Au fost cam 3-4 scene in tot filmul in care s-a simtit prezenta unui mare regizor-mimarea cantatului, tiuitul din urechi, ghetoul (si spre sfarsit tot orasul) complet pustiit...Pe de alta parte, a avut niste scapari greu de digerat: in spital individul se afla la etajul 1 si totusi s-a vazut venind pe geam o flacara perfect orizontala (!) provenita cica de la aruncatorul de flacari al neamtului din strada...ala folosea Always cu aripioare de-ajungea pana acolo?! O alta scena de genul asta e la sfarsit cand neamtul care l-a ajutat ii vorbeste celuilalt muzician-in 10 cazuri din 10 rusnacii de serviciu i-ar fi zburat creierii pentru o asemenea indrazneala. Plus limba folosita: daca nemtii vorbeau germana (normal, trebuie o limba expresiva pentru a mai comercializa un pic ze bad guys, nu?) cum se face ca engleza a fost folosita si pentru poloneza, si pentru yiddish si aparent si pentru rusa alora care erau sa-l omoare...asta mi se pare o chestie de real prost gust, putea dracu macar sa foloseasca limba poloneza in discutiile localnicilor, ca tot au fost angajati figuranti numai din partea locului. De asemenea, scenele din a doua parte a filmului ar vrea sa dea senzatia ca Polonia a fost eliberata de 'patriotii locali', cand toata lumea stie ca rusii i-au scos din mocirla. Asta fara sa mai intru in detalii cu scenele de lupta absolut penibile, prezentarea razboiului a fost demna de un Z-grade movie. Plus ca in ultimul apartament in care fusese cazat, cand nemtii atacau cladirea, au inceput sa bata polonezii in usa ca "iesi ma, ca vin nemtii"-pana la urma stia sau nu tot blocul ca se ascundea cineva acolo?! Concluzia la care am ajuns eu e ca dand la o parte tot tambalaul istoric, acest film este mediocru din punct de vedere al realizarii, multe scene zici ca au fost facute de nea Gica de pe mal (mi-am amintit cu ocazia asta si de cacarameaua aia :evil: )...capodopera, my ass. Culmea e ca avand in vedere concurenta, OSCAR-ul pentru cel mai bun film ar fi meritat...damn, it's been a shitty year for movies.
lecter is offline   Reply With Quote sendpm.gif