Stiu ca au trecut aproape 2 luni de cand am zis ca scriu despre Mononoke Hime ( my all time fav. anime), dar m-am gandit ca mai bine mai tarziu decat niciodata.
Este un anime scris si regizat de Hayao Miyazaki in 1997. Povestea bineinteles este una fantastica intr-un timp out of time cand zeii erau pe Pamant si interactionau cu oamenii. Ce m-a atras pe mine din prima la desenul asta a fost faptul ca nu este light ca pentru copii ci foarte sangeros( dar nu sangeros intr-un mod grotesc). Personajul principal este printul Ashitaka care omoara un demon si este ranit si blestemat de acesta sa devina si el demon. Infruntandu-si destinul si cautandu-si salvarea pleaca din satul lui si ajunge in tinutul de unde se tragea mistretul-zeu-demon care l-a blestemat. Aici ajunge in mijlocul conflictului dintre un oras de fierari care se lupta pentru prosperitate si pamant si zeii-animale din padurea sacra de langa oras. O intalneste pe Eboshi, stapana orasului si apoi pe Printesa Mononoke, fiica adoptiva a unei zeite lupoaice. Se interpune in conflictul dintre cele doua si incearca sa le arate o cale de mijloc in care oamenii sa poata traii in armonie cu animalele si cu zeii. Se indragosteste de Mononoke si o ajuta sa ii salveze pe toti de la moarte. Scapa si el de blestem si ramane in orasul de langa padure.
|