Am revazut filmul si poate am inteles ceva mai mult.
Ce spui se poate lega de faptul ca Arhitectul nu a fost mirat de alegerea lui Neo. Si i-a spus ca nu se vor mai intalni ca in cele 5 dati precedente. (Alegerea fusese luata deja) - adica programul a trecut faza finala.
Incepe sa-mi treaca prin cap ca de fapt Zion este pur si simplu format din cobai pentru imbunatatirea programului. Cu fiecare versiune apare un Neo imbunatatit care de fapt reprezinta telul masinilor. Mintea lui Neo este de fapt un program perfect pe care masinile si-l doresc pentru ele. Matrixul a reprezentat bineinteles mediul de testare a acestui program.
Problema o reprezinta AGENTII. De ce se opun ei si in primul episod si in al doilea ? De vor sa-l opreasca pe Neo ca sa nu reseteze sistemul ? Pentru a impiedica masinile sa ajunga la acest program perfect ? Asta plus ce s-a mentionat pe aici pe undeva prin Forum ca cineva se uita din spatele monitoarelor - lucru care pare a se intampla si aici la discutia Neo- Arhitect. Oare agentii sunt de fapt controlatii de adevaratii oameni liberi ?
In plus Merovingian se opune si el resetarii. Stia de versiunile anterioare si il fura pe key maker pentru a opri resetarea. Sa fie pe langa agenti care eventual sunt controlati de oameni si programe care o iau razna ?
Agentul Smith : in versiunea de mai sus ar fi unul din acei oameni liberi trimisi sa opreasca resetarea. In momentul in care nu isi poate duce misiunea la bun sfarsit ramane blocat in Matrix si se transfera in personajul din Zion. Asa s-ar putea explica si dorinta lui de se taia pentru a vedea daca curge sange adica este cu adevarat intr-un corp uman. In Matrix n-am vazut picatura de sange.
Daca spun prostii resetati-ma.
P.S. Am senzatia ca Gemenii nu au murit ( lucru care m-ar bucura tare ). Ar putea reprezenta un icon pentru filmele moderne. Cand Jipanu sare in aer se vede forma corpurilor iar apoi inainte ca imaginea sa dispara ambii se pulverizeaza la fel cum au facut de fiecare data cand erau in pericol.
|