View Single Post
Old 27 May 2003, 12:35   #13
NoOne
Guru

NoOne

Send a message via Yahoo to NoOne
Scena 7 ???

Leo-Neo se uita tâmpit de fascinat la un scrinseivar cu tzevi care se tot prelungesc shi se incovoaie. In mintea lui sta o singura intrebare [nu egzista loc pentru mai multe] Unde e instalatoru' dom'le? Cine e responsabil de toate astea? Cum permite Dumnezeu asha un haos? [Vrem sa precizam ca e o singura intrebare]

Un celular suna.
Alt celular nu.

Leo-Neo se intreaba la care din ele sa raspunda.
Se uita intrebator in jur, da' nu vede decat o poarta noua. Se uita la ea ca... shi cum ar vedea-o prima oara.

Mortfeus (catre Neo-Leo - prin telefon): PINK up the phone vacule!
Mortfeus (catre Paminity - care e langa el): Imi bag picioarele. Eu nu-l mai scot pe tembelu' asta din Matrix. Il las' dracu' acolo. Cine zice ca trebuie sa urmarim EGZACT scenariul? Shtiu o tipa care merita SCOASA. He! He!
Leo-Neo (cat pe ce sa apese pe tasta de respingere a apelului): ALO? Tu eshti Mortfeus?
Mortfeus: Da' bai oaie.
Leo-Neo (amintindu-shi o poezie la care a copiat in facultate): Ai venit sa mi te-nchini?
Mortfeus: Poate-tzi bag in fund o BEEEEEP sau o chestie cu spini.

Leo-Neo se face ca nu aude. Nu e greu. Tot ce trebuie sa faca este sa-shi blocheze urechea mediana cu un dop de vata.

Mortfeus: Fugi bah. Ca au venit!
Leo-Neo: Aia de la RENEL? De la GAZE? De la magazinul din coltz de unde am shutit o punga de jeleuri? Damn! Shtiam eu ca au camere de luat in vedere. Mai bine furam altceva.
Mortfeus: Nu bai. AJENTZII. Au venit Smitzii.
Leo-Neo: Sirios? Shi de de naiba le scrii numele cu BOLD? Nu puteai ca le scrii cu ITALIC?
Mortfeus: Hâ???? In fine. Du-te in biroul ala ce are scris pe usha: Strict interzis persoanelor neidentificate. Te mai sun dupa aia.

Leo-Neo se ridica in picioare shi se asheaza nedumerit pe scaun. Priveshte in jur. Mai priveshte o data. In stanga. Apoi in dreapta. In cele din urma mai priveshte o data in jur. Shi iar in stanga ca sa fie sigur ca a privit in stanga. Se repede spre usha indicata cu degetul de toata echipa de filmare.

Ajentu' Smith 0: L-ai vazut? Uite colo in stanga. Il vezi cum se duce?
Alt ajent Smith 0 : Uita-te naibii in dreapta. Nu shtii ca nu trebuie sa-l vedem?
Ajentu' Smith 7: (pocnindul peste scafarlie pe Alt Ajent Smith 0) Ba'n pana mea tu nu citeshti scenariul?
Alt ajent Smith 0 (smiorcaindu-se): Ba da shefu'. Da' nu eu am zis ca-l vad pe Leo-Neo cum fuge. Ajentu' Smith 0 il vazuse....
Ajentu' Smith 0: Ai dreptate. Da' semanatzi asha de bine la nume ca de-abia de-abia va deosebesc. (mangaindu-l pe cap) Hai gata Smiorc. Termina ca nu iei salar shi pentru asta. Asha ca dejeaba plangi.

Imaginea sare brusc in camera cu Leo-Neo.

Unul din fratzii Wachowski incepe sa injure.
BEEEEEP shi BEEEP de BEEEEEP. Suntetzi nishte incompetentzi. Cine se ocupa de imagine? Tu? Ieshi afara! Eshti concediat. Doamne! Pai m-am speriat intr-un hal cand a sarit imaginea... nici n-ai idee. Am crezut ca s-a terminat rola de film. Shi asha ne tot taie ashtia din buget. Acuma ar fi culmea sa taie shi din rola de film.

Leo-Neo sta pe marginea geamului - in exterior. Jumatate din platoul de filmare ishi tzine rasuflarea in sperantza ca poate-poate au norocul sa se intample vreo minune sa scape de actorul principal... cealalta jumatate sufla spre el incercand sa creeze curentzi de aer de tipul "hai sa cada de la etajul 160".

Leo-Neo (cu mainile impreunate a rugaciune): .... inger ingerashul meu.... (Sta cateva secunde sa-shi aduca aminte versurile. Nu reusheshte asha ca sare peste o portziune de text.)... eu sunt mic.... tu fa-mi-o MARE... GATA!

Nota: Portziunea de rugaciune de mai sus are copyrightul platit. Textul este adaptat dupa BIOTCH. Orice folosire nejustificata a textului [fara acordul autorului] va fi sanctzionata conform legilor americane - cele romaneshti n-au nici o valoare.

.... to be continued...