Thread: Matrix 2
View Single Post
Old 25 May 2003, 13:48   #18
doctorfilm
Novice

doctorfilm

mdea...

Intr-un final, dupa preumblari prin tara de-am crezut ca tampesc... am ajuns si eu duminica, 25.05.2003, la 10 zile dupa lansarea din SUA, sa vad Matrix: Reloaded...
Ce sa spun... m-am dus ca baiatu' la Multiplex... super scaune, super imagine si, cel mai important... super sunet... Dolby Surround si tot ce-i trebuie... (desi am filmul de pe 16 pe cduri, am zis ca nu merita sa stric momentul si sa il vad pe calculator)...
Singurul lucru care nu s-a potrivit cum trebuie a fost, evident... filmul. Desi super realizat (cred ca urmarirea de pe autostrada va ramane o faza clasica, o secventa la care se vor raporta toate filmele care includ urmariri de masini de-acum incolo), au cazut in plasa marilor filme, facute cu bugete mari, de studiouri interesate numai de standarde... altfel nu reusesc sa imi dau seama ce dracu a cautat in scenariu povestea de dragoste... am crezut ca innebunesc pana treceau secventele in care cei doi erau prezentati impreuna... voiau sa il faca pe Neo mai uman, sau voiau sa atraga si publicul telenovelelor si al soap-opera in salile de cinema??? oricum ar fi, mi s-a parut ca nuca in perete...
Ce nu mi-a mai placut, a fost umanizarea robotilor... si faptul ca s-au bazat pe dragoste ("vreau sa am o mostra din ceea ce simti tu...") ca sa treaca peste anumite puncte de sugrumare a scenariului.... si... evident, de-a dreptul dizgratios... "SuperMan" Neo... was it really necessary?????
Scenele de lupta sunt mai bine realizate (era normal, in tr-un fel)... insa la lupta lui Morpheus cu inlocuitorul lui Smith (pe T.I.R.) se observa clar ca e vorba de calculator...
Una peste alta, un film dragutz, dar care nu se ridica la nivelul primului, cel putin din punct de vedere al feelingului pe care il ai cand iesi din sala...
P.S. era sa uit de gemeni... super realizati... dar vazusem deja toate fazele interesante cu ei in trailere...