Thread: The Pianist
View Single Post
Old 21 May 2003, 15:42   #62
snatchro
Guru

snatchro

Send a message via MSN to snatchro Send a message via Yahoo to snatchro
Am vazut astazi acest film si pot spune cu mana pe inima ca m-a impresionat. Desi nu a fost ce m-am asteptat (mai mult un one-man show, daca se poate spune si asa), a fost foarte bine realizat.
Sunetul, dupa parerea mea, nu a fost unul din punctele forte ale acestui film, desi cantatul la pian a fost insotit de dramatismul adecvat. Imaginea si camera nu au iesit cu nimic in evidenta. Este un film care nu spune decat ce i s-a intamplat unui norocos evreu (pentru ca, trebuie sa recunoastem, a avut noroc chior) in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Atrocitatile nemtilor au fost redate realist, dar nimic nou pe acest plan. As fi fost insa curios sa arate cum s-au comportat rusii.
Scena cu taierea caramelei nu mi se pare trasa de par. Eu o vad ca un fel de impartasanie, o iertare a tuturor pacatelor pana atunci a sarmanilor oameni.
Merita vazut; desi nu vreau sa il compar direct cu opera lui Spielberg, nu prea pot sa nu. Acesta din urma mi-a placut mult mai mult, a evidentiat mult mai bine suferinta acestui popor napastuit de soarta. A fost mai profund.
Brody a jucat destul de bine, dar Kretschmann a stralucit. Desi a aparut scurt timp. Cel putin asa vad eu acest film. 4/5.
snatchro is offline   Reply With Quote sendpm.gif