Exact asta vroiam si eu sa spun! Filmul este imoral/amoral (oricum o fi corect!) in prezentarea lui. Si nu vad motivul pentru care, chiar daca ar fi in imaginatia cuiva (si nu sunt toate, daca urmaresti cu atentie tango-ul si scena propunerii Catherine Zetei-Jones din inchisoare) aceste scene trebuie sa fie "cu cantec". De ce trebuie sa fie prezentate sub forma de muzica? Simplu! Ca sa fie un simplu pretext pentru o adevarata desfasurare de forte de imagini, decoruri si muzica.
In plus, filmul promoveaza ideea ca amorlitatea este justificata, atat timp cat TU vrei sa devi CINEVA dintr-un NIMENI. Si asta este explicat in scena finala, unde personajul principal nu numai ca nu a invatat nimic (ca, de exemplu, celebritatea nu tine pentru totdeauna), nu isi da seama ca si-a distrus casnicia, ca si-a jignit sotul (privesc misogin, ideea, stiu, dar asa e!), dar persevereaza. Cu ce scop? Sa devina celebra, din nou, dupa ce a pierdut odata celebritatea. Nu sunt de acord cu o asemenea "critica" la adresa societati!
Morala filmului (take a pick): SCOPUL scuza MIJLOACELE! NIMIC nu e mai bine ca un loc in lumina reflectoarelor OAMENI BUNI, FORGET ABOUT THE WAR AND COME TO THE CINEMAS!!!!!!!!!!!!
Repet: mi-a placut filmul (si cred ca se vede in ultima "morala"), dar nu sunt de acord cu folosirea acestui gen pentru preyentarea unei astfel de idei, cu care nu sunt de acord de asemenea!
|