Deci, dicutam despre "Chicago"...
Chihuahua!
Dupa mine, actiunea filmului e cam tampita. Sa zicem ca tine faza cu tipa care aspira la glorie in lumea spetacolului, dar filmul devine tras de par in momentul in care ea devine vedeta, castigand simpatia publicului din inchisoare. Adica, vreau sa spun ca ideea asta este un pic amorala: este OK sa ucizi, sa dai vina pe sotul tau, sa-ti minti sotul care-ti dorea doar binele, sa-l pacalasti, sa-l parasesti fara nici o explicatie, dar tot poti deveni o stea si sa fii respectata de toti. Nu, nu pot sa cred asa ceva...
Despre cantece, decoruri, coregrafie etc. ireprosabile, intradevar, dar filmul si actiunea lui nu justifica scenele in care toti se apuca sa cante si sa danseze. In tribunal... In inchisoare... Ultima scena e ca ultima scena din "Spider-Man". Poate nu inteleg eu music-hall-urile astea ca lumea, dar "Chicago" nu m-a convins ca melodiile pot compensa o tema superficiala.
Totusi, sunt de acord cu OSCAR-ul. Desi atat "Pianistul" cat si "The Hours" mi s-a parut mai bune, "Chicago" este amuzant (prima aparitie a lui Richard Gere merita toti banii) si antrenant (daca esti o persoana care nu este prea interesata de subiect), actorii joaca bine (iarasi, Zellwegger exagereaza un pic, totusi) si macar acum sunt melodii originale majoritatea, nu ca in "Moulin Rouge" (l-am revazut aseara pe HBO si, desi tot nu-mi place, tot ma atrage). Pe scurt, "Chicago" distreaza publicul, il pune intr-o buna dispozitie!!!
(Music-hall-urile astea castiga OSCAR-ul in fata unor filme net superioare. Ultimul inainte de Chicago, "Oliver", a castigat in '68 in fata lui "2001")
|