Thread: The Pianist
View Single Post
Old 18 May 2003, 09:16   #53
i_matei
Veteran

i_matei

Nu ma mai cert cu voi pe tema holocaust-ului pentru ca nu are sens... Dupa ce o sa vizitati un lagar de concentrare poate ca o sa intelegeti...

Asa ca o sa vorbesc despre film...
Ce as putea sa zic despre Pianist-ul... In clar, un film foarte bun, un film-document despre oprimarea evreilor din Varsovia... dar parca ii lipseste ceva. Si cred ca acest ceva il reprezinta actiunea filmului...
Personajul negativ nu este personalizat... Szpilmann se lupta practic cu un intreg sistem nazist pentru a supravietui, dar acest sistem nu are un nume, nu este o persoana, nu poate identificat in mod clar in contextul filmului...
Orice film se bazeaza pe acest conflict dintre bine si rau... Si aici acest conflict este slab conturat... In plus de asta, nu am inteles de ce Polanski nu a insistat pe scenele "pianistice" din film... acestea sunt tratate expeditiv si e pacat... ar fi putut deveni niste momente efectiv emotionante cu care poti identifica acest film peste ani...
Lista lui Schindler este un film complet din punctul de vedere al realizarii... No offense, dar se vede ca Spielberg e cu 2 clase peste Polanski din toate punctele de vedere (scenele cu fetita in rosu sunt efectiv de neuitat!!!)
Oricum, dupa cum am spus, cred ca Brody merita Oscarul, chiar si Polanski... dar asta imi spune ca nivelul filmelor de la Hollywood a scazut dramatic in ultimii ani...
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif