nu stiu daca ati observat dar la acest subiect nu se discuta filmul Pianistul...nu se discuta cum e realizata atmosfera, cum e construita povestea si personajele etc...da...s-a vorbit un pic despre actori...un pic despre Polanski...si apoi despre evrei...exact asta ii reprosez eu acestui film...din punct de vedere cinematografic nu aduce nimic nou...povestea e subtire si se vizeaza impresionarea spectatorului prin imaginile violente...
intr-adevar, Chicago nu are un subiect asa de profund ca executia in masa a evreilor...si nu e nici asa de emotionant...dar imi pare rau sa spun filmul e mult mai bun decat Pianistul...iar intre The Hours si The Pianist, nici nu cred ca exista termen de comparatie...
nu m-a impresionat in absolut nici un fel regia lui Polanski si n-am inteles de ce a trebuit sa ia un Oscar pentru ea...
eu n-am nimic cu evreii...sunt de acord ca multi au fost omorati fara motiv...dar asta se intampla in orice razboi...si in Al doilea razboi mondial nu au murit numai evrei...nu numai ei au fost persecutati...mi se pare ca deja se exagereaza mult prea mult cu acest subiect...atatea filme, atatea carti...
revenind la Pianistul...intrucat n-am ajuns sa apreciez un film pentru scenele de violenta realizate cat mai real si degajat, raman la ideea ca Pianistul este un film slab supraevaluat.