Am vrut sa spun numai ca rusii au avut cele mai mari pierderi umane.
Referitor la camerele de gazare...nu-mi spune mie ca in excursia aia v-au facut o demonstratie si v-au aratat ca functioneaza. Crematoriile erau pentru arderea cadavrelor, adevarat, dar acele cadavre erau ale evreilor morti in urma foamei, mizeriei, extenuarii etc. Cred ca ati vazut ceea ce au vrut ei sa vedeti.
Cat despre fazele cu sapunul, veiozele care aveau abajururi de piele...penibile, de prost-gust. Imi aduc aminte de acuzatiile aduse catarilor potrivit carora astia omorau un nou-nascut, il pisau in mojar cu miere si piper, il imparteau intre ei si-l mancau cu vin si apoi o puneau de o orgie sexuala. Basme. La care muzeu ai vazut sapunul? La acelasi muzeu care spune ca romanii au omorat 400.000 de evrei? Pe asta chiar o credeti? Daca se mistifica adevarul de la noi, de ce nu s-ar intampla si in Polonia?
Recunosc ca am intrat intr-o discutie care nu prea mai are treaba cu filmul dar nu m-am putut abtine. Recomand tuturor celor interesati sa citeasca si marturiile celorlalti, ale invinsilor, deoarece adevarul e intotdeauna pe la mijloc.