Thread: The Pianist
View Single Post
Old 10 May 2003, 16:58   #11
Sh_oK
Novice

Sh_oK

Send a message via AIM to Sh_oK Send a message via MSN to Sh_oK
Quote:
Apropo de ironii...o alta ironie a sortii este numele personajului principal, care pe germana inseamna ceva de genul "omul care joaca" deobicei la un instrument sau un obiect oarecare. .

Szpilman chiar inseamna pianist. E un cuvan german vechi care acum nu prea se mai foloseste. Asa ca titlul filmului este chiar foarte potrivit.
Toni, sa pui ca filmul s-ar fi putut numi "evreul" mi se pare rautacios si de prost gust. Nu cred ca este un film pe seama caruia ar trebui facute ironii de genul acesta.

In alta ordine de idei, mie filmul chiar mi se pare a fi o capodopera deoarece nu incearca sa expuna doar injustitia si atrocitatile ce le-au comis nazistii in cel de-al II-lea razboi mondial, ci un sentiment care a invins orice prejudecata: -- dragostea. Dragostea pentru muzica, pentru arta, pentru "frumos".
De aceea nu l-asi compara cu celelalte filme ce trateaza tema holocaustului, deoarece majoritatea nu fac altceva decat sa expuna atrocitatile comise de nemti in acea perioada.
Si ca sa inchei, filmul merita Oscarul. Nici nu cred ca se poate compara cu Chicago care este mult mai superficial...
Sh_oK is offline   Reply With Quote sendpm.gif