View Single Post
Old 05 May 2003, 13:38   #12
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Stiam de prin ianuarie de festivalul de film documentar "Visions du Reel" din Nyon, Elvetia. Primeau in special filme de amatori sau studentesti, short, medium-length si long films. Am vazut acum o cronica recenta a festivalului respectiv, considerat unul dintre cele mai importante in Europa, nu numai pentru faptul ca le permite autorilor europeni de documentare sa isi arate lucrarile, ca aveau o audienta de 20 000 de oameni dar ca au si sectiunea, cea mai importanta, de "Market Films" unde, natural, televiziunile cumpara dreptul de difuzare al filmelor premiate. E drept ca mai peste tot unde au loc festivaluri se instimpla la fel, insa in Elvetia se acorda un interes sporit documentarelor de lung-metraj (depasind o ora). Funny thing: dintre premiatii de anii trecuti au fost Donatello si Fosco Dubini cu un film despre greu incadrabilul Thomas Pynchon ("A Journey into the Mind of Thomas P."), autorul greu digerabilului "V". Greu digerabila, ca e de cacat si cine mai vrea in ziua de azi sa manince, leave alone digere, cacat? (considerati insertia asta un exemplu de show off with how well read I am and whatta fantastic, legendary yet alive figure I am; now tell me who else read Pynchon 8); I bet none)

PS Marele premiu, "Grand Prix UBS", nu a depasit 8500 de coco. La banii astia, intrebarea retorica e, din nou, a quoi bon?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif