La prima vizionare, filmul nu m-a prins atat de tare cum ma asteptam si as inclina sa subscriu la parerea lui victor. Cateva scene insa m-au lasat cu respiratia taiata (cea cu 'fuck' in oglinda, cea cu bataia dinspre sfarsit, si ultima replica din final). Mi s-a parut insa ca unele scene au fost lungite mult si fara rost (de pilda cea cu partyul).
Pretextul filmului (ultima zi dinaintea inchisorii a unui traficant de droguri) nu mi se pare prea sfasietor.
Se putea scoate mult mai mult din filmul asta daca de pilda se alegea un caz cu ultima zi inainte de moarte.
N-as zice ca rolul lui Norton e la concurenta cu cel din Fight Club, tocmai din pricina subiectului, nu ca m-ar fi dezamagit el. Nu se compara nici cu rolul din American History X. (oricum ramane actorul meu preferat, chiar daca FC ar fi fost singurul film in care ar fi jucat vreodata). Iar in 25th hour nu apare foarte mult (cred ca in proportie de vreo 60 %, pe cand in FC in peste 90% din cadre il vezi pe el) si cred ca scenele lungi care nu prea pareau sa aibe legatura cu el si cu subiectul m-au facut sa mi se para cam greoi filmul.
Totusi nu exclud posibilitatea sa ajunga sa-mi placa mai mult daca-l mai revad. Mi-am dat seama ca nu e un film dupa cliseele normale, dar ma asteptam sa ies 'impleticindu-ma' (cum zice Hell_Girl) de la cinema, ceea ce nu s-a intamplat din pacate.