Originally Posted by victor:
Sa afli ca ceea ce poate fi climaxul Titanicului - ridicarea vasului la aproape 90 de grade - este tehnic imposibil.
Am vazut pe Discovery un documentar unde spunea ca vasul ar fi putut sa se incline cu max 12 grade fata de nivelul apei. Datorita greutatii s-a rupt inainte sa se incline mai mult.
|
Am vazut si eu acel documentar si e drept ca Titanicul pe masura ce se scufunda nu s-a ridicat la un unghi mai mare de 12 grade fata de nivelul mari. Acest aspect a cam fost neglijat in filmul lui J. Cameron, unde vaporul era inclinat aproape la 60 de grade. Asa cum a spus si victor Titanicul s-a rupt transversal din cauza tensiunilor exercitate in corpul vaporului, insa nu s-a rupt de tot. La nivelul chilei (elementul principal al scheletului unei nave, dispus pe fundul acesteia, in plan longitudinal) cele doua sectiuni ale vaporului au mai ramas un timp unite. Partea de dinainte a navei (aflata sub apa) a tras partea de dinapoi a vaporului, cea din urma ridicandu-se la un unghi de aproape 90 de grade fata de suprafata apei. Abia atunci s-au desprins complet cele doua sectiuni ale Titanicului, partea de dinainte a vaporului luand drumul spre fundul Atlanticului, iar partea de dinapoi scufundandu-se vertical fata de suprafata apei. (Asta tot de pe Discovery am aflat.)
Si ca sa fiu in ton cu discutia de pe acest thread, filmul care m-a dezamagit intr-atat incat sa regret ca mi-am sacrificat 2 ore pentru a-l vedea a fost
Arma mortala 4. De cand ma stiu nu-mi amitesc sa fi vazut un film mai mediocru. Daca primele filme din serie au fost mai mult sau mai putin reusite, ultimul a fost de-a dreptul "tras de par".