Thread: The 25th Hour
View Single Post
Old 21 Apr 2003, 14:47   #7
victor
Guru

victor

Pentru ca sa nu ma duc degeaba la un film incerc sa citesc cate ceva despre el inainte. In cazul asta m-as fi dus oricum pentru ca imi place Edward Norton si il consider unul dintre cei mai buni tineri. Dar pentru ca am citit despre el inainte in majoritate de bine poate m-am dus cu prea multe sperante.

Filmul este poate peste medie dar eu unul am iesit cam dezamagit.

Si nu cred ca din cauza atomsferei apasatoare cu care ramai minute bunde dupa ce filmul s-a terminat asa cum am auzit printre spectatori la iesire.

Poate ca este unul din putinele filme in care nu am pactizat cu personajul negativ, atunci cand el este in rolul principal. Si asta nu din cauza interpretarii. Pur si simplu nu m-a atras nimic.

Dar in definitiv ce se intampla deosebit in viata lui in ultimele ore inainte de a intra in puscarie ? Faptul ca a dat-o in bara cu singura persoana care inteleg ca ii era apropiata banuind-o ca l-a turnat la politisi in loc sa il banuiasca pe rusnac ?

Sunt multe lucruri care nu au sens in film :

- un prieten care cand il acuza ca vinde droguri copiilor cand se intreba de ce nu l-a impiedicat de la inceput sa o ia pe calea asta
- ancheta s-a desfasurat cu el in libertate deci Capul mafiot al rusilor l-ar fi putut aranja oricand, nu inteleg de ce la sfarsit cand s-a dus la el ii era frica ca ii face ceva pentru ca l-a turnat. De obicei aranjezi pe cineva inainte sa te toarne.
- impacarea / acceptarea de catre tatal lui a situatiei
- era un vanzator oarecare ( tipul pe chei vine sa-i ceara o portie - apropo era terminat avea nevoie urgent de drog cum de s-a dus la fix pe banca la chei ?) sau un traficant mai important ( in casa era o cantitate destul de mare de droguri impreuna cu banii)

Poate sunt prostii dar am senzatia in in multe locuri povestea nu se leaga.

Atmosfera este insa remarcabila, merita vazut. Norton joaca bine dar rolul - un traficant de droguri care isi pune ( ?? ) probleme in ultima zi inainte de intrarea in inchisoare - nu consider ca are profunzimea necesara pentru realizarea unei interpretari memorabile.

Cat priveste nenominalizarea la Oscar pe langa ca nu am vazut ( si poate nu numai eu ) tot ce a fost nominalizat ca sa pot trage o concluzie de ce poate mira ideea in sine ? De cand titularizarile la Oscar implica valoare ?

Iar in ceea ce priveste MTV Movie awards atata timp cat Omul Paianjen e nominalizat la cel mai bun film....
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif