Intr-adevar John Williams reprezinta numele pe care il asociem cel mai adesea cu termenul soundtrack. Nu intamplator cei de la Academia Americana de film (AMPAS) il cheama pe Williams din cand in cand sa conduca orchestra la decernarea premiilor Oscar. E un privilegiu pe care putini compozitori il au.
Insa motivul pentru care m-am oprit la aceasta sectiune a forumului este altul. Am ascultat o parte din coloana sonora a filmului The Hours, semnata de nu foarte cunoscutul compozitor Philip Glass, si mi-a placut mult incat m-am gandit sa va impartasesc si voua din entuziasmul meu. Muzica este ritmata, dar in accord cu tonul dramatic al filmului; este o muzica in care predomina cu precadere pianul si viorile, care se imbina intr-un joc muzical armonios. Fiindca filmul surprinde cate un episode din vietile a 3 femei, care apartin unor timpuri, unor generatii diferite, s-ar crede ca si muzica trateaza 3 stiluri distincte. Insa nu este asa, e o muzica uniforma, generala pentru intregul film. Si daca nu v-am convins (pe deplin) sa ascultati aceasta coloana sonora, atunci mai adaug ca muzica filmului The Hours a fost nominalizata la Oscar.
|