Am facut o noapte alba si am urmarit aseara American Beauty pentru prima oara si azi dimineata Ceremonia si Preview-ul de la 02:10 la ProSieben.
Multe dintre filmele castigatoare nu le-am vazut, dar sper ca ai nostri distribuitori o sa-si faca meseria cum trebuie. O surpriza pentru mine nominalizarea SW Ep. II la Visual Effects - ar fi fost culmea sa castige. Chris Cooper a castigat, in sfarsit, Oscarul, dupa mai multe performante in filme bune, castigatorii Bowling For Columbine nu s-au putut abtine sa nu comenteze ceva despre razboi; Gangs of New York a plecat cu mana goala (poate prea mult sentimentalism), iar Chicago este un must see dupa ce am vazut cateva secvente absolut delicioase.
O editie care m-a facut sa imi propun sa vad Frida si The Hours, si deloc The Pianist, iar Polanski ca fiind cel mai bun regizor mi se pare cam trasa de par.
Multe filme care meritau au castigat Oscaruri, multe filme care eu vroiam sa castige nu au castigat, si nici nu se va intampla in curand (ex.: Minority Report; John Williams - oricum le numara ca avea prea multe :-) ; Christopher Walken).
Dar, dupa cum bine a spus Peter O'Toole, (o imensa placere sa reaud franturi din Lawrence Of Arabia -- muzica) pe care il consider unul din marii actori ai acestui glob, "<<Always a bride's maid, but never a bride>>, my foot!".
|