View Single Post
Old 12 Mar 2003, 11:32   #16
theo
Guru

theo

Desi imi promisesem ca nu mai cumpar cd-uri pirat, curiozitatea a invins principiile, asa ca o sa vad (macinata de remuscari) filmele candidate la Oscar. Deocamdata am vazut The Pianist si pot sa spun ca nu mi-a placut, ba chiar am facut un efort sa-l vad pana la sfarsit. Este de departe mai slab dacat Shindler's List sau La Vita E Bella. De ce spun asta? In primul rand pentru ca, asa cum va asteptati, pe tot parcursul filmului nemtii cei rai ucid cu sadism si fara motiv oameni lipsiti de aparare. Scenele sunt de o cruzime pe care nici in Shindler's List nu am vazut-o, iar daca acolo simteam compasiune pentru acei oameni, aici nu am mai simtit decat oroare. Story-ul mi s-a parut subtire si lipsit de subtilitati si dincolo de asta nu am simtit ce mesaj a vrut sa transmita publicului. Ceea ce mi s-a parut cel mai rau a fost ca, desi personajul principal este omniprezent in film, nu am reusit sa-mi dau seama de ce ar fi trebuit sa-l simpatizez sau macar sa-l compatimesc. Mi s-a parut doar o fiinta coborata sub statutul de fiinta umana care pe tot parcursul filmului nu a facut decat sa lupte pentru propria supravietuire.
theo is offline   Reply With Quote sendpm.gif