... and in case you didn't notice, aligator: eu SOLICITAM nume de critici romani, in primul rind. critica romaneasca de film mi-a ramas necunoscuta, fara regrete, multi ani de zile. nu mi-a lipsit. dar chiar deloc. dar, mai nou, am citit citeva cronici ale unui film romanesc (nu aveam alte resurse, intelegi pina si tu de ce, nu?) si atunci am perceput o anumita lipsa de profesionalism in peisajul critic si m-am exprimat totusi, nu voiam sa cred ca lucrurile stau chiar asa de trist, putea fi vorba doar de ghinionul meu de a gasi surse demne de citit. deci voiam sa aflu si alte nume de critici romani care MERITA parcursi.
si nu, tot nu citesc nici "dilema", nici "academia catavencu", nici "secolul 20" (mai exista?), nimic. nu stiu nici cine este andrei gheorghe, la care facea referire intr-un reply cineva, imi scapa deci o gramada de bancuri.
hai, cearta-ma ca nu tin legatura cu glia. trage-mi un perdaf. why not.
singura legatura virtuala a mea cu romania ramine "cinemagia", believe it or not. ma intereseaza viitorul cinema-ului romanesc, atit. prezentul - heh, nici macar nu il pot evalua, prea rar am ocazia cite unei casete trimise, etc.
dar of course, make my day, convinge-ma ca nici macar "cinemagia" nu mai e un safe haven from romanismul pur si dur de care nu imi este si nu imi va mai fi vreodata dor. sois 'baiat de cartier', citeaza pm-uri, jigneste fara motiv in stinga si in dreapta, fa pe desteptul, ya know it all so well, the works.
ricciotto
|