Am vazut si Pianistul si Gangs of NY; cred ca filmul lui Polanski are mai multe sanse fiindca trateaza o tema lacrimogena si oarecum actuala: persecutarea evreilor. Filmul e plictisitor, monoton, Adrien Brody joaca precum o cizma; cliseele dintotdeauna: familia respectabila de evrei intelectuali; nazisti indobitociti care arunca invalizi de la etaj, impusca cu bestialitate tot ce misca pe strazi: copii, batrani, femei, nu conteaza, doar sa-si satisfaca pofta de sange; femeia atragatoare care se indragosteste de pianist. Nota 6.5 (parerea mea)
Gangs of NY mi s-a parut mai slab. Prea lung, personaje irealiste care se chinuie sa vorbeasca cat mai pitoresc si cu accent irlandez, o violenta ilogica, previzibil pana la ultima scena. Clisee:tradarea prietenului cel mai bun, la femme fatale, finalul. Nota 6
Sunt oarecum dezamagit de faptul ca astea doua filme sunt nominalizate la Oscar si au mari sanse sa castige. Sper ca Chicago sau The Hours sa castige, cu toate ca nu le-am vazut. Oricare, numai alea doua nu.
The two towers mi se pare cel mai prost dintre cele 5 nominalizari.