Salutari,
E - acum ca am vazut in sfarsit filmul pot sa ma pronunt si eu.
Trebuie sa recunosc ca desi initial eram destul de suparat pe unii dintre voi pentru toate criticile pe care le-ati adus filmului (fan fiind) am sa subscriu la multe dintre ele.
Nu pe acelasi ton dur - filmul mi s-a parut Suuu...uuper, dar asta privit ca si reactie personala la el si nu tehnic (nu ma pricep la fel de bine ca unii cinefili adevarati de pe aici).
Totusi dupa oarecare chibzuiala trebuie sa spun urmatoarele:
Adevarat ca povestea in TT - chiar mai mult decat in FotR - este foarte greu de urmarit. Prea multe povesti in prea multe povesti in prea multe povesti. Greu chiar si pentru cineva care a citit cartea chiar cu mare atentie - catre finalul bataliei de la Helm's Deep deja ma simteam f obosit.
Pe de alta parte drept e ca si cartea e mai mult decat complexa.
Gollum este realizat super, nu am ce zice - mi se pare cel mai tare din tot filmul.
Frodo parca joaca un picut mai bine decat in filmul anterior dar nu straluceste de loc. Mai ales in punctele dramatice nu prea iti creaza feelingul necesar.
In afara faptului ca tin scorul la morti pe meterezele fortaretei, "bond"-ul dintre Legolas si Gimli nu se prea vede de loc - asta spre deosebire de carte.
De asemenea Entii, desi dunt realizati excelent (ca de altfel toate personajele CG din film) mi se par un pic cam mici, iar daca tot sunt la subiect - cetatea din Rohan mi se pare groaznic realizata. Fortareata lui Helm insa e realizata excelent.
Rohrimii nu se vad a fi popor de calareti, desi un pic tot transpare si aceasta informatie.
Faramir - mi se pare foarte sters dar avand in vedere ca in RotK va aparea mult mai mult, sper ca o sa fie definit mult mai bine acolo.
Ma rog - vorba lunga, saracia omului - una peste alta, in afara micilor detalii mentionate mai sus, filmul mi-a placut efectiv si in comparatie cu tFotR mi se pare mai misto, nu neaparat mai bun insa m-a tintuit mai tare in scaun si mie personal mi-a placut un pic mai mult.
Oricum, facand parte dintr-o trilogie, nu cred ca trebuie pierdut si desi il criticam noi pe aici, filmul nu este totusi rau de loc. Cred mai curand ca majoritatea criticilor se nasc din aversiunea la supra-publicitatea facuta acestui film, atat de producatori cat si de catre noi.
Ciao,
MihaiD