uh... tot eu, ca mi-am dat seama ca practic am scos un subiect de la naftalina fara sa il si discut propriu-zis, si merita.
nbk - perspectiva romantica - hotarit da! noone, ai dreptate aici. dar asta nu e decit the redeeming value pentru mickey si mallory, ceea ce ii face umani si trezeste empatia, la modul ca "daca as fi un serial killer total dezaxat, as vrea sa fiu ca mickey/mallory, sa am un partener de crima care sa fie iubirea vietii mele, si cu care sa merg impotriva tuturor". ca empatia poate merge pina la simpatie - este adevarat si asta. deci, sint mickey si mallory protagonistii filmului? sint ei personajele pozitive? prin comparatie numai, da. fara sa fie pozitive in sine, alaturate exemplarelor de mass media jerks, ei par printre cei mai inocenti din parcare... si normal ca iti doresti sa scape si sa enjoy their love, si prin iscusinta regizorului/scenaristului initial functioneaza totul si aproape ca uiti toate crimele comise si/sau esti tentat sa le gasesti circumstante atenuante.
ce nu am inteles foarte bine este de ce tarantino s-a dezis de creditul filmului si de ce a refuzat pina si sa il vada, sustinind mereu ca ideea a fost distorsionata si nu mai este filmul sau in nici un fel. daca stie cineva deja si ma poate scuti de research, toata recunostinta.
ricciotto
|