Thread: Club A
View Single Post
Old 06 Feb 2003, 17:08   #9
ricciotto
Guru

ricciotto

Hmm. Nici nu imi mai dau seama cine a creat confuzia de termeni si de cind "networking" si "pile" au ajuns sa fie folosite in aceleasi contexte. De fapt, eu nu le foloseam astfel, doar voi puneati mereu o echivalenta. Prin "pile", asa cum le stiu eu din Romania, se intelege, uh, este ce este, este... este atunci cind cineva, nu prin meritele sale, ci prin ale familiei, in special, si ale mediului imediat de relatii, are acces la persoane care ii pot influenta major si nemeritat cariera. Habar n-am cum se numeste asta in engleza. "Nepotism"? Oricum, nu e bine vazut, toti isi dau ochii peste cap cind il intilnesc dar este part of life. Si apoi este Networking-ul, care este... ce este... este o practica sociala care poate ajuta pe oricine sa climb up in the right direction. Orice self-made man/woman face networking, mai mult sau mai putin constient. Mai intii, este cafeaua/berea cu colegii, weekend-ul in gashca, mai tirziu, lunch-ul cu sefii, happy hour cu clientii, conferinta la care participi trimis de companie sau inscriindu-te singur, partida de golf (in special asta in corporate world), country club-ul, biserica, clubul de tenis, orice. Oriunde se schimba carti de vizita sau lumea petrece quality time together, se intimpla networking. Si pentru multa lume, prietenii facuti din facultate pina la pensie reprezinta cea mai solida retea de networking - bashca cel mai normal si fun lucru cu putinta - sint oamenii de care ti-a placut in viata asta, cei care te-au placut la rindul lor, ajutorul curge in ambele directii si il include pe cel profesional.

Acum, de ce le ziceti voi "pile" si lor? Radu Muntean nu a avut "pile" in lumea asta, nu cred ca il poate banui nimeni de asa ceva. A avut colegi si prieteni in facultate si thereafter. However that may be, citi nu au absolvit IATC-ul pe vremea cind pilele erau aproape un "must" la regie si nu prea exista loc pe linga ele, si pe unde sint acum si cu ce se mai ocupa...

Si, vorba lui Sharon Stone, "you can only sleep your way to the middle"... (Pentru ca as pune "sleeping" la un loc cu pilele, ca fiind un soi de networking "sub centura", ca sa zic asa.)

So: networking - good, pile - not so good.

Ricciotto
ricciotto is offline   Reply With Quote sendpm.gif