Vreau sa spun ca, in ceea ce priveste "The Two Towers", sunt de acord cu Amyd (a carui "epistola" chiar am citit-o). Se pare ca nu ne intelegem in legatura cu "The Fellowship of the Ring", dar tocmai despre asta am deschis subiectul, ca sa facem tot felul de comparatii.
As vrea sa intaresc unele afismatii. Intr-adevar, Gimli este doar comic relief, iar discutia dintre el si Legolas pe meterezele fortaretii (a carei design este, pe buna dreptate, discutabil) este de-a dreptul ridicola: ei tin scorul Uruk Hai-lor omorati. As vrea sa vad unde se mai intamla asa ceva, in afara de filmele cu Vad Damme si alti dintr-ashtia. Batalia, care e punctul de maxima intensitate nu m-a impresioant foarte mult, iar, la sfarsit, mi s-a parut cam ciudat cum turnul lui Saruman era singur-singurel in mijlocul unei vai care putea fi usor inundata de dsitrugerea unui baraj. Dar aici prefer sa nu prea critic.
Remarc de asemenea momentele reusite (dialogul lui Arwen cu Elendil, monologul-dialog al lui Gollum cu... Gollum - personaj extraordinar, intr-adevar, dar nu cred ca se va merge pana la OSCAR) si mi-as permite sa mai nominalizez unul: discutia dintre Sam si Frodo, la final.
Pentru i_matei, nu stiu de ce ti se pare binevenita trecerea lui Frodo pe lanul doi. Din cate stiu eu, asa e si in roman, dar eu cred ca PJAX (hai sa-i scriem numele si asa) putea sa continue dezvoltarea personajului, chiar daca acesta cadea in umbra lui Sam. Am reamarcat ca personajele sunt foarte interesante si, in general, bine jucate, desi filmele nu ma prea incanta. De la Aragorn la Elendil, toate personajele te fascineaza. Pacat ca nu toate reusesc sa-ti transmita ceva.
Cat despre tehnologia Uruk Hai-lor, chiar daca ar veni de la Saruman mi se pare cam avansata, dar, asta e! Poate am exagerat putin.
|