Thread: Harry Potter
View Single Post
Old 20 Jan 2003, 01:10   #5
Guinevere
Senior

Guinevere

Send a message via ICQ to Guinevere Send a message via AIM to Guinevere Send a message via Yahoo to Guinevere
Ma bucur foarte mult ca spui ca prietenia Celor Trei este una umana si ca totusi crezi ca pot exista prietenii curate!

Tocmai de-aia scrisesem eu mesajul de mai sus: mi se parea ca ai asa, o mare descurajare, si de fapt, cred ca asta-i o problema pentru multi tineri din societatea noastra. Sintem foarte dezamagiti si descurajati de ceea ce vedem in jurul nostru ("prietenii" din interes, backbiting, tradari, nepasare, etc), si ni se pare ca dragostea si prietenia curata e ceva care se intilneste in povesti si poate prin alte parti, dar e clar ca nu pe la noi!

Si de-aici pina la indiferenta totala si chiar cinism nu e decit un pas mic: nu vreau deloc sa zic ca asta ar fi situatia ta, Poli, absolut deloc, dar stiu ca eu era cit pe-aci sa ajung in starea asta!

Mi se pare ca descurajarea si deziluzia noastra ne produce o atitudine self-defeating: daca nu ne asteptam sa avem parte de o prietenie adevarata, nu vom dori sa ne implicam, sa ne expunem, sa devenim vulnerabili intr-o relatie, cind bineinteles ca toate astea sint necesare pentru o prietenie apropiata! Si am descoperit de mai multe ori ca singurul mod de a avea o prietena buna este sa fiu eu o prietena buna...

Ca si tine, si eu sint tare curioasa ce se va mai intimpla cu Cei Trei, exista si unele speculatii ca s-ar putea ca Ron sa fie ademenit de the Dark Side, tocmai pe baza resentimentelor lui fata de Harry, care s-au vazut cel mai bine in vol. 4. Sper sa nu fie adevarat!!

Poate ca a fost o mica razbunare din partea lui Hermione, cu balul, dar cred ca a mai fost si altceva... Cind esti tot timpul top of the class la un moment dat parca ti-e si rusine ca esti atit de (pardon de expresie) special, si parca ai vrea sa fii mai normal... chiar mediocru, dar macar mai asemanator cu toti ceilalti. Or, a fi invitata de Krum automat te face super-speciala !! Si poate se saturase de ochii dati peste cap ai celorlalti...

Sau, ia sa ne amintim ce au mai ris de ea cind il placea pe Lockhart (ca ii citise cartile integral, ca avea scrisoarea de la el sub perna...). E clar ca nu mai avea chef de o alta portie de teasing... Nu?

Sint f. interesante gindurile tale despre rolurile fiecaruia in aceasta prietenie: eu nu m-am gindit niciodata in termenii astia! Dar de ce spui "cu greu imi puteam imagina ca o prietenie intre doua persoane sa fie de asa un interes"? Am eu o oarecare idee, dar poate mai explici putin, daca vrei.

Oricum, mi se pare ca relatia de baza in acest Trio e cea dintre Harry si Ron, si ca persoana "adoptata" sau "a treia" e Hermione. Sint de acord cu tine ca o prietenie intre o fata si un baiat (prietenie de genul best friends) nu prea functioneaza, si in afara de asta, mi se pare ca, daca sint doi baieti, ei ii fac fetei o favoare daca o primesc, si viceversa daca sint doua fete.

Nu ai te-ai fi simtit de atitea ori mai bine daca ai fi fost doar "cu baietii", ca sa poti vorbi "ca-ntre barbati", si n-ai fi preferat ca X sau Y sa nu-si fi carat dupa el prietena?
Iar eu, ca fata, as fi preferat de multe ori sa fiu "cu fetele", si sa nu vad competitia care apare pentru atentia baiatului daca se intimpla sa fie vreunul pe-acolo, bietul de el.

Ei, dar astea sint "the worst of cases" (dar din nefericire destul de obisnuite!). Exista si cazuri bune, cind un grup depaseste diferentele de sex, respectindu-le in acelasi timp. Rezultatul poate fi o armonie superba!

Eu totusi cred ca pe Hermione o ajuta firea putin mai baietoasa =indrazneata, ambitioasa, bataioasa, curajoasa -- nu ca fetele nu pot fi asa!. Dar daca ar fi fost o "mimoza" e clar ca n-am mai fi avut nici un Trio!

Sorry for the ranting...