Mie mi-a placut la nebunie The Others! Tocmai m-am intors de la el!

Mi s-a parut ca Amenabar a construit atmosfera pas cu pas. La inceput filmul pare chiar plictisitor, dar spre sfarsit nici nu mai ai timp sa respiri! A fost genial construit, a avut multe schimbari de perspectiva (numai patru am numarat eu)! Cred ca momentul care m-a facut sa stau incordata la maximum a fost cel in care copiii se inchid in sifonier si apare... (aici nu mai continui, cei ce au vazut stiu, ceilalti n-ar trebui sa afle asa). A fost un thriller cum nu mai vazusem de foarte mult timp! Trebuie neaparat vazut! Si nu numai pentru ca reuseste sa te tina in tensiune, ci si pentru ideile pe care le inspira. M-am gandit la ultima scena in care copiii o intreaba pe mama daca asta e iadul (termenul era altul, dar nu mai retin exact)?! Si dupa aceea mi-am adus aminte de o scena de la inceput in care Nicole K. le spune sa isi imagineze iadul ca o suferinta vesnica...Cred ca d-na Mills ajunsese in iad pana la urma...urma sa ramana vesnic intr-o casa mare si goala cu remuscarea si durerea ca si-a omorat copiii...
Inca o idee: mi-a placut cum la inceput, privit din punctul de vedere al familiei Mills, ceilalti patru din casa pareau fiorosi (familia ce cumparase casa) si cum la sfarsit par d-na Mills si copiii fiorosi, atunci cand tipa toti trei "Nu suntem morti!". Totul e relativ pana la urma, nu?!
Cred ca batrana care apare in loc de fetita in scena cu rochita pentru comuniune este mediumul care tocmai intrase in legatura cu spiritul fetitei (la sedintele de spiritism, fantomele vorbesc prin medium).
Cam asta...Am ramas profund impresionata si un sfert de ora dupa ce s-a terminat filmul, inca imi mai "tremurau" picioarele.