Thread: Harry Potter
View Single Post
Old 16 Jan 2003, 06:05   #4
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Intr-un fel am gresit cand am spus acel "dar". Daca ma gandesc retrospectiv la carti, imi dau seama ca prietenia dintre Ron, Harry si Hermione este practic una cat se poate de umana. Aceasta prietenia a avut un inceput mai dificil, mai ales pentru Hermione, dar pana la urma, stim noi dupa ce eveniment, cand Herm a dovedit ca stie sa faca mai multe decat sa invete, cei trei au devenit prieteni. As fi vrut sa spun un intreg, dar nu sunt sigur daca este asa...desi ar putea fi.
Ron nu reuseste sa reziste presiunii la un moment dat, si acest triunghi sa dezbina...si Hermione si Harry duc vremuri grele atunci. Dar totusi, ei merg cu bine mai departe...din aceasta cauza ma intreb care este rolul lui Ron in acest triunghi...daca este un rol cu adevarat vital sau nu.
Ron este practic cel mai uman dintre toti...durerea care ii este provocata fiindca ramane in umbra lui Harry, este prea mult de suportat...este clar ca Ron este in cea mai dificila situatie. Din nou revin la rolul sau...cred ca el ar putea avea rolul protectorului, si mai degraba rolul celui de-al treilea...caci, sincer sa fiu cu greu imi puteam imagina ca o prietenie intre doua persoane sa fie de asa un interes...mai ales daca este vorba despre o fata si un baiat.
Ca sa-ti raspund acuma la intrebare...prietenia lor mi se pare una curata, un tip de prietenie pe care eu nu l-am mai vazut sau remarcat in lumea noastra. Intr-un fel ei traiesc intr-o lume mai simpla, fara unele griji care exista aici. Asta inseamna si fara asa de multe motive pentru posibile dezbinari. Cum am spus, prin Ron prietenia capata mai mult aspectul celor ce se intampla in lumea noastra, dar...dar...el are niste motive bine intemeiata, care se pot scuza. Oricum, caracterul lui este departe de a fi perfect...
Totusi, nu am vrut sa spun ca nu exista astfel de prietenii...sincer, sper sa fie cat mai multe.
Si apropo...in cartea a patra, relatiile dintre toti devine mai tensionata, in momentul in care Hermione le tine in secret cu cine va merge la bal...un gest de razbunare? Nu sunt sigur...dar, sa fiu sincer, cred ca Harry si Ron nu priveau fetele chiar ca pe fete...hehe...si oricum, relatia dintre Ron si Herm ramane parca putin distanta pe parcursul cartiilor...ma intreb daca speculatiile in legatura cu o viitoare dragoste intre cei doi sunt intemeiate.
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif