View Single Post
Old 18 Dec 2002, 12:05   #93
io
Novice

io

Draga Amyd ,

Ai avut dreptate in legatura cu firma Total...
Am zis ca lucram cu profesionisti , dar mai bine cu "amatori" ca noi ( cum am fost acuzati aici ) pentru ca mai mult de cat am reparat nu se mai putea face nimic.Ted s-a ingrozit cand a vazut primul montaj. Iar americanii lui au zis ca asa o coloana proasta nu au auzit de cand fac ei filme.
N-as vrea sa interpretezi gresit , dar filmul asa cum este acum a fost vazut de doi dintre editorii de la Cold Mountain. Au si venit la premiera toti care erau la Kodak Lab de la filmul in cauza. sa stii ca le-a placut montajul si coloana. Printre ei era si unul din editorii care a lucrat la " Dracula " al lui Coppola. Si ei au comentat pe marginea transpunerilor facute la Viena(au vazut inainte caseta venita de la nemti pentru ca li s-a parut ideea deosebita ca folosim asa ceva si au vrut sa vada ce am ales si unde vor fi puse ).
La fel s-a intamplat cu cascadorii.Apropos de cum de intelegi cu strainii - clar de la inceput - si cum incerci la noi sa fii cu un pas inaintea altora la smecherii , pentru ca una discuti si alta se intampla. Nu pot sa spun cum trebuiau sa fie luptele astea -dupa cum discutasem in per. de pregatire !!! Daca ii dai in judecata nu obtii nimic. Razvan Puiu a incercat la refilmari sa repare tot ce se putea repara.

Da , The Image Bank Film este firma din Germania. Pretul e bun si avem toate drepturile.

Zile de filmare 38 + 7=45.

In legatura cu " I hope..." - s-a calificat in urma lansarii filmuletului in cinematograf la ei. Altfel trebuia sa ai premiu la un festival agreat de ei ( ceea ce n-am avut din multe motive , chiar si lipsa ajutorului ). Sa-ti zic ce bafta a avut scurt metrajul care mi se pare ca a si castigat. Scurt metraj polonez , care ajutat fiind de Vajda a fost bagat la Festivalul de la New York ( ultimul la care puteai trimite inainte de Oscar ) dupa ce se terminase perioada de inscriere , a castigat , a ajuns la Oscar direct si a castigat si acolo.Noi avem vreu Vajda ?
dar revin la al nostru. Deci s-a calificat , am plecat noi acolo am luat filmul din cinematograf si l-am depus la AMPAS ( repet ca nu ne venea sa credem si ne-am dus ca sa vedem cu ochii nostri unde il lasam - asta in nov). In sala de care ti-am povestit a fost vizionat in decembrie si selectionat.Regula e urmatoarea : daca nu e selectionat ti-l trimit in ianuarie. Iti dai seama ca am stat cu sufletul la gura , pana ne-a venit confirmarea de selectie. E , daca aveam bani sa mai stam si sa cheltuim cu cativa membrii , poate ahungeam in nominalizari.Stii cum e acolo - poti sa mai trimiti filmul separat la cativa membrii , sa faci lobby , sa te intalnesti cu ei la o cafea , suc ( n-ai voie sa le dai bauturi alcoolice si mancare )!!!
Da , de unde atatia bani.De la AMPAS stiu ca e primul film romanesc care a ajuns acolo in faza respectiva. La " cel mai bun film strain " stii ca trimite tara respectiva un film spre vizionare si comisia de vizionare spune da (intri in selectie ) sau nu.
Poti sa-mi spui cu ce te ocupi tu ? Esti in domeniu sau stii toate astea doar din pura pasiune ?

Cornelia

io is offline   Reply With Quote sendpm.gif