View Single Post
Old 17 Dec 2002, 19:18   #89
io
Novice

io

PTR. AMYD

1.Multumesc. Sa stii ca trebuie sa ai curaj !
2.Noi am cumparat un scenariu scris de Nicu Covaci , Radu Aneste Petrescu si Ioan Carmazan. Trebuia sa fie o co-productie cu Castel Film-ul si cu americanii. Conditia a fost sa faca Ted adaptarea .Tot Vlad a fixat si pretul( care urma sa fie platit de noi ).Concursul asa l-am castigat - cu scrisoare ferma de intentie din parte lui Vlad. Pentru ca prin telefoane si e-mail-uri era greu , i-am platit lui Ted transportul si cazarea aici ca sa scrie ( pentru ca primul draft nu ne-a placut , a facut Adrian un alt outline acceptat si de Vlad si care trebuia dezvoltat + puse dialogurile de catre Ted ). Am fost trimisi de Vlad si la MIFED pentru a ne intalni cu Peter Locke .Lui i-am dat noi cele doua scenarii.Dupa ce ne-am achitat de sarcina de curierat ( noi eram in pre-productie )si te rog sa aproximezi costurile , Vlad ne-a cerut 1 milion de dolari casa faca filmul.Si uite asa s-a facut " Printul Intunericului" la Castel Film de catre KuschnerLocke.E adevarat ca dupa multe amenintari au schimbat scenariul si am fost nevoiti sa acceptam ultimul draft (care mai pastreaza elemente din povestea noastra - ex. povestea cu bisericaa ). Iti dai seama ca scenariile au fost inscrise in Germania ,SUA,Romania dar costa enorm sa facu un asemenea proces.Si asa am ajuns sa facem singuri filmul.
2 Breakdown-ul de buget dat de co2 nu este departe de adevar. La ce a scris el ( e adevarat ca este prieten cu cineva de la contab. de la noi si prin agentia lui am facut si deplasarile si cazarile )pot adauga tot cu aprox 30.000 usd platiti pentru montaj si coloana sonora. Ceea ce se vede si se aude acum este complet refacut ( deci alti bani ). Nu vreau sa va arat ce am primit de la acea firma ! Bete in roata cand am facut un pic de scandal ? Da . Nu am mai primit banda ghid pe motiv ca s-a pierdut ?!.
Stii cum aceeasi firma a facut PS-ul pentru cazatura calului in apa ? Cu manuta prin lighean ! De atunci am ramas proverbiala printre cei de la firma cand am spus ca daca imi aruncam copilul cel mic ( care avea 6 ani pe atunci) in cada de baie obtineam un mai bun efect! Dar asta e.
3.Stock-shot-urile sunt luate de la THE IMAGE BANK .Am platit PE BUNE 9000 de euro.
Gonflarile la Viena prin Kodak - a vazut toata lumea cum au iesit , desi sursa era impecabila. Aceeasi sursa , trecuta prin calculator ( marita viteza cu 400 %) si retrasa pe un digi a mers la Budapesta ( noi am lucrat acolo " I hope " deci ii stiam , dar luind pachetul ca atare de la Kodak n-am avut ce face ), iar aceleasi imagini bagate in vorspan arata de mii si mii de ori mai bine.
E adevarat ca nu am avut bani sa facem scanare frame by frame. Dar cine are ?Oricum este prima oara cand in Romania se folosesc asemenea imagini si Viena a stiut sa le strice.Oricum dupa Sarbatori am anuntat Kodak-ul de razboiul care va incepe.
4.Nu a fost tacere in jurul filmuletului.Noi am facut destula galagie , dar n-a interesat pe nimeni.Probabil ca nimeni nu a crezut.Si ca sa fiu sincera - am mers amandoi ca sa depunem filmul la AMPAS.Aproape nici noua nu ne venea sa credem. Iti poti inchipui ce am simtit cand la AMPAS ne-au bagat in sala in care se fac vizionarile ? Statueta OSCAR , plusul rosu ... superb. Iar Kodak Theatre !!!Vise .Eu sunt convinsa ca daca ne bucuram de un lobby - poate ...
In timp ce cei de aici ne-au acuzat ca am falsificat actele , americanii la Ambasada ne-au cerut autografe - si nu exagerez cu nimic. De Ziua Nationala a Romaniei , am proiectat filmuletul in conditii groaznice in sala unde erau romani si oficialitati americane locale. A fost momentul nostru de glorie. Mai mult s-a scris in presa romaneasca de acolo decat in cea de aici. Dar asta e! Imi aduc aminte ca dl. Eugen Serbanescu - consul al Romaniei la Los Angeles m-a intrebat de ce nu afost informat. Eu i-am raspuns - intrebati Min. de Externe ca tare m-am rugat ptr. un lobby.
Filmuletul nu a avut premii pentru ca s-a terminat tarziu. In schimb a rulat acolo si chiar a avut succes si s-a scris bine.Iti dai seama cand am primit hartiile oficiale.
Site ? Gandeste-te ca am facut filmuletul pe banii nostri + deplasare trei oameni.Oricum actorii au fost senzationali - cand au vazut atata nebunie au jucat gratis.E ceva extraordinar. Marcel Iures ne este foarte bun prieten. Faptul ca nu a putut sa joace in Vlad ... nu este din cauza faptului ca nu i-a placut textul sau nu aveam bani pentru el ci pur si simplu ca nu putea .Filma in Italia atunci. Oricum l-a dublat pe Marius.
5.Sunt de acord cu americanul-roman. pentru mine conteaza americanul distribuitor care a vazut filmul la Scala ( stim cu totii ce sunet e acolo ) si il vrea.
Sa-ti mai spun de ce inseamna sa intri intr-o lume absolut ciudata ? O persoana de la CNC , cu o zi inainte de premiera a dat afisele jos de la Scala; in primul week-end filmul n-a rulat in ziua de vineri la Timisoara si Cluj. Noroc ca ne-am dus ca sa ne vada ca existam.
Eu zic ca fundatia exista. Trebuie sa incepem sa cladim si un altfel de casa , cu alt design!
Daca mai vrei sa stii ceva , iti stau la dispozitie.
Cornelia
io is offline   Reply With Quote sendpm.gif