Quote:
On 2002-12-11 22:34, Amyd wrote:
Quote:
On 2002-12-10 17:50, co2 wrote:
<snip>...adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd. Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara.
|
Sa inteleg ca bugetul total a fost de $450k? Well, in acest caz, este mult. Enorm. In special tinand cont cat din buget a ajuns pe ecran si in special daca stii costurile aproape derizorii pentru echipamente si in special oamenii in Romania. Ca sa-l parafrazez pe Chris Rock, cineva a plecat acasa cu vreo $50k-$100k in buzunar de la filmul asta...
Faptul ca nu provin din "lumea filmului" e destul de vizibil... senzatia generala e de amatoricism. Un producator de film trebuie sa se implice in toate, nu isi permite sa arunce leapsa la "realizatori", pentru ca e vorba de banul lui care zboara pe fereastra.
Cat despre diplome... nu prea ma incalzeste cu nimic ideea ca atat cei care le au cat si cei care nu le au fac filme proaste. Mai bine nu le-ar face deloc, nici unii, nici altii. "Furia" e oricum cu cinci capete peste, asa ca nu vad de ce il aduci in discutie.
Si in final, cel putin din incasarile de pana acum, in Romania "Vlad" pare sa se indrepte spre a fi un esec ... nu unul major, cu 3 spectatori dintre care 2 neplatitori, dar oricum un esec ("Furia", cu 3 copii standard mai putin si lansat cu o saptamana mai tarziu a strans deja mai multi bani - adica aproape dublu). Ma cam indoiesc ca pe piata de filme C din America o sa-si recupereze pierderile... but, who knows?
Salutari,
Andrei
|
Din pacate trebuie sa-ti raspund la tot.Ma faci mereu sa ma interesez. Cred ca am sa rog pe cineva de la firma lor sa intre si sa vorbesca direct cu voi.Eu incerc sa va explic mai multe pentru ca repet , varsta ma impinge la asta.
1.Din 450mii vreo 80 mii am inteles ca s-au dus pe pelicula si lab, vreo 50 mii pe partea de scenografie, vreo 45 mii pe scenariu ( romanii + americanul ), vreo 90 mii actori + echipa .Daca mai punem deplasari , diurne , birouri , aparatura , montaj si ce o mai fi la un film , nu prea cred ca si-a bagat cineva vreu ban in buzunar decat cei care au fost cu contracte.Dupa cate vad nu prea sunt costuri derizorii pe aici.
2.faptul ca nu provin din lumea filmului si au bagat banii lor , cred ca e de apreciat si nu de hulit.Daca ma gandesc cati au inceput afaceri in Romania fara sa provina din domeniile respective ... De cate ori i-am vazut si la TV in interviuri nu s-a spus niciodata ca au vrut sa faca film de arta sau autor. Vor film comercial.
3.Chestia cu diplomele - ai dreptate. Amadus discutia de "Furia" pentru ca pe alte forumuri am vazut ca sunt multi ca voi care stiu sa critice filmul asta. Pai daca si Munteanu e criticat ( care a avut PROTv-ul in spate , Media Pro-ul si stiinta lui ) atunci e ilar ce faceti cu filmul asta.
4.Nu cred ca este un esec " Vlad ..." din multe motive:
- Poate nu stii ca la Mall a fost bagat la ore absolut idioate 13.30 si 22.30 !!! Acum este la 14.30. Nu din cauza ca era tampit filmul ( nu-l luau altfel ) ci pentru ca firma lor va distribui pe viitor doar filmele facute de ei , deci nu pot zice " baga-l pe asta de 4 ori pe zi la ore bune , ca-ti aduc Gladiatorul .Altfel... "Crezi ca la orele astea puteau face spectatori ?
- Poate nu stii starea cinematografeleor in tara ; poate nu stii ca n-au pic de caldura in perioada asta ; poate nu stii ca la Sibiu de exemplu este un cinematograf care da 3 zile un film , 4 zile altul ; la Sighisoara nu exista cinematograf ; copia scoasa acum de la Bucuresti nu poate fii trimisa mai devreme de miercuri la Constanta ca omul cu pricina lipseste ( deci din cate stiu cei de la firma saptamana asta li s-a spus ca o copie nu ruleaza ) ; poate nu stii ca in primul week-end din trei zile filmul n-a rulat decat 2 la Cluj si Timisoara ( stiu asta pentru ca eu le-am facut cazarile )pentru ca au ajuns copiile dupa ultimul spectacol de vineri seara sau ca la Scala s-a anuntat pe B1 si Antena ca filmul nu iese si ca cinematograful se va inchide sambata cu ocazia vizitei lui Bush , desi filmul a iesit iar cinematograful a fost deschis.Tu nu te uiti la TV ? Si multe altele. Asa ca nu poti compara !
De ce nu faci comparatia cu "greii" filmului romanesc si atunci ai sa vezi ca merge bine pentru un film care n-are in spate puterea unei televiziuni.
Te salut.