Quote:
On 2002-12-11 15:06, ricutza wrote:
eu as mai vrea sa stiu daca tu l-ai considera un film bun si daca nu ar fi fost facut de romani, si mai mult, daca nu ai fi stiut nimic legat de ceea ce a insemnat realizarea filmului...
|
In sfarsit o persoana mai normala ! Ma bucur. La varsta mea vad altfel lucrurile...Asta este motivul pentru care insist si vad , cu parere de rau , ca pe multi ii streseaza acest lucru.
Daca nu ar fi fost facut de romani as fi zis ca e un film mediocru ( care ar fi meritat vazut din curiozitate pentru poveste ) , ca multe filme americane ( care culmea au si bugete mai mari ! ).Iti dau exemplu chiar si filmele americane sa zicem de bugete asema - natoare facute la Castel Film in urma cu un an ( pana ca acest studiou sa fie dat MIRAMAX-ului pentru achitare de datorii )la bugete de 600 sau 700.000 usd (tot cu actori romani , echipa romana - dar postproductie in SUA ) In comparatie cu ele filmul asta e trasnet ! Chiar si numai prin ce a insemnat productia lui.
Daca privesti problema din alt punt de vedere : film romanesc cu un subiect total diferit , film romanesc care se vrea vandut pe piata americana , film romanesc vorbit in enegleza ,film romanesc in care se incearca ceva efecte facute la Kodak ( recunosc ca sunt mici diferente de imagine - probabil ca asta e nivelul lor ), film romanesc care se aude bine ( are efecte pe sunete - ieri l-am revazut la Mall unde se aude foarte bine ), film romanesc facut in locatii superbe , imagine buna ... atunci pot spune ca este un film romanesc bun. Macar din curiozitate si merita sa incerci.
Iti spun si defectele : exista ceva mici probleme de sincron care acum se remediaza ( am inteles ca trebuiau neaparat sa iasa cu filmul ) ; gonflarea imaginilor nu e traznet; exista cateva replici rostite in engleza dar au fost dublate in romana .
Eu zic ca merita sa-l vezi - macar si pentru o mai buna informare. Fa abstractie ca dupa ce vezi orasul american de sus te trezesti intr-un cartier pe care il recunosti (asta dupa parerea mea nu e gresala !Nimeni nu a zis ca au filmat in SUA !Nu vreau sa ma injuri , dar eu zic sa mergi. Te salut!