Quote:
Nu e mult de explicat cu CNC-ul! Uite ce simplu e sa primesti vreo 350.000 de para de la ei sa faci film, nici nu trebuie sa fii regizor. Si eu ma mai miram ca respectivul nu sta la cadru cand se filmeazã!
|
De curiozitate am intrebat pe cineva cati bani au avut ei pentru film de la CNC-ul asta.Stii cat ? 2,3 miliarde lei! Din care cam jumatate in 1999 ( lucrez la o agentie de turism si iti spun axact cat era dolarul:18.000 lei , deci aprox 64.000 usd )si jumatate in 2000 cand dolarul era vreo 21.000 lei , adica vreo 55.000 usd ), adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd .Iti spun cifrele astea pentru ca am o prietena care lucreaza la ei la contabil. A cerut voie si m-a pus in legatura cu un "sefut" , care afland ce se comenteaza mi-a aratat contractul cu CNC-ul.
Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara .Daca ai vazut filmul ai recunoscut si tu locurile(Sighisoara,Bran,Mare,Vulcanii,Rasnov,Ialo micioara )si banuiesc ca nu costa prea putin - cazarea si diurna oamenilor.
Chestia cu 350.000 para ... poate la cei cu pile , ca asa am inteles.
Cand am scris de "birouri CNC" ma refeream la altcineva , care intr-o alta discutie pe site-ul asta raspundea altcuiva referitor la data cand se pot depune scenarii la concurs.
Si ca sa te linistesc - nu am lucrat la productie , dar stiu o gramada care au lucrat la ei si care mi-au povestit cati si-au batut joc de ei , pentru ca proveneau din afara lumii filmului .Eu am vazut doar filmul si pentru ca lucrez in turism si sunt economist, pot sa-mi dau seama cam cat au costat multe chestii din filmul asta.
Ei au mai produs de atunci alte filme , dar stii cum e... intre timp au invatat meserie.Oricum ca producatori nu cred ca poti spune ca nu au facut treaba buna.Gandeste-te doar la campania facuta. Chestia cu realizarea depinde ... de realizatori ( regizor,director de imagine,actori si altii ).A! Inca un lucru - esti rau cand spui ca regizorul a lipsit de la cadru. Mie mi s-a spus ca a fost prea domn si nu i-a dat afara pe cei care au vrut doar sa bifeze un filmul ( chestie care i-a costat inca o saptamana de filmare ) Oricum
e un debut - gandeste-te ca a avut ideea sa faca altceva , fara sa fie regizor si eu zic ca a reusit.Cati regizori romani , cu diploma fac porcarii mai mari.Unii zic ca nici Furia nu e extraordinar si totusi Munteanu e om cu facultate .
Important e ca afara isi vor scoate banii.Deja filmul este solicitat la targuri.Probabil ca al doilea va fi mult mai bun. Eu ii acord aceasta sansa. Ai vazut Turnul din Pisa ?