View Single Post
Old 07 Dec 2002, 23:12   #34
Amyd
Guru

Amyd

Eu nu inteleg de unde apar aplaudacii astia care se inregistreaza pe forum numai pentru a lauda un anumit film romanesc (Vlad, Nekro, etc.) si a injura pe cei care l-au criticat ca apoi sa dispara la fel de rapid in neant. Daca faceti parte din echipa filmului respectiv, pai spuneti asa, mates, nu e nevoie sa va ascundeti dupa degete. Nu va ia nimeni capul (putem cel mult sa radem de voi).

Co2, am spus ca sunt 2-3 companii mari. Sunt sute si mii mai mici, specializate mai mult sau mai putin pe anumite domenii (material de arhiva, nature shots, whatever). Cat despre cadrele din Vlad, bazandu-ma pe ce am vazut in trailer, par sa fie de la Getty Images. Dupa aliasingul care apare in imagine, probabil ca nu s-au cumparat copii dupa negativ, ci s-a ales varianta uprezzing-ului de pe video (care nu se face in Romania - Kodak Cinelabs Bucuresti preia comanda si o trimite in afara pentru executie).

Cum de obicei pentru folosirea in filmele pentru marele ecran stock footage-ul nu se vinde royalty free ci rights managed, daca e totul in ordine din partea producatorilor lui Vlad, atunci nu vad de ce sa nu recunoasteti de unde le-ati luat, ca sa putem verifica ce fel de contract ati negociat... :grin:

Salutari,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif