pai e musai sa aiba si niscaiva element "moral", altfel de unde intriga, de unde suspense, de unde interes, de unde personaje pozitive si negative, de unde puterea de a te identifica si a fi curios sa vezi ce se intimpla. dar king ramine un maestru al suspense-ului, pentru asta e recunoscut, si personal nu mi-a intiparit iremediabil in minte nici un personaj si nu am simtit nimic sublim citindu-l. dar i-am admirat mestesugul intotdeauna si in functie de el ii judec cartile. poate e o privire prea tehnica, dar asta e, atit imi inspira mie. tom wolfe he ain't.
o sa citesc si "the green mile" si "the shawshank redemption", mai stii ca nu ma grabesc cu concluziile? :smile: dar o carte ca "the bonfire of the vanities" sau "a man in full" vor fi intotdeauna de citit si chiar recitit, in ciuda suspense-ului eliminat de prealabila vizionare a filmelor respective (bine, "a man in full" inca nu s-a facut, din cite stiu.) ar fi interesant de vazut daca celelalte elemente ale artei lui king sint suficient de puternice incit sa sustina lectura.
ricciotto
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: ricciotto pe 2002-12-04 13:33 ]</font>
|