Thread: home theatre
View Single Post
Old 29 Nov 2002, 21:22   #26
Amyd
Guru

Amyd

Cablurile S-Video sunt speciale, pentru ca prin ele se transmite informatia de crominanta si luminanta separat pe un cablu cu 2 cai active (spre deosebire de Composite, care necesita un singur cablu... composit). Mufele sunt DIN, probabil ca ai vazut cum arata pe spatele sculelor pe care le ai (cele rotunde cu mai multe picioruse). Insa, problema e ca nu sunt gandite pentru distante mai mari de 5-6 metri.

Semnalul de componente transmite informatia si mai "separat" decat S-Video (adica YUV, nu intram in amanunte) si necesita 3 cabluri separate pentru ea, dar calitatea e net superioara (practic merge pana la High Definition cu un set bun de cabluri). De asemenea, se pot transmite si pe distante mai mari decat S-Video (cred ca 20-30 de metri nu sunt nici o problema). Din pacate, doar sculele mai high-end pentru home suporta astfel de intrari si iesiri, iar switcherele sunt scumpe.

Se poate teoretic si digital, pe cabluri de retea Cat5/6, dar trebuie convertoare - nu stiu daca produce cineva asa ceva.

Btw. exista si sisteme de integrare de componente proprietare, chiar wireless care transmit semnale audio-video la calitate maxima, dar din pacate functioneaza doar pe sculele aceleiasi firme (normal). Cred ca BARCO are asa ceva, la un pret destul de piperat.

Oricum, nu sunt un expert in sisteme de astea integrate... sfatul meu ar fi totusi sa incerci sa contactezi un profesionist, macar ca sa-ti faca o estimare de costuri. S-ar putea sa descoperi ca bataia de cap si costul final e mai mic.

Succese,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif