salut!
si eu sint in plina dilema pe partea asta cu home theater-ul, si nu am nici rabdarea sa ma informez ca lumea, asa ca o sa recurg si eu la expertiza voastra, daca aveti bunavointa...
dilemele mele:
1. vreau neaparat si video proiector; astept acel enigmatic dlp recomandat de amyd si sper sa aflu in curind ce inseamna si de ce e mai bun.
2. televizoarele cu retroproiectie: aud ca sint prea putin luminoase si dau culori nashpa. adevarat?
3. televizoarele cu plasma sint in cadere libera ca preturi. as putea sa iau unul. dar am auzit (sau am visat?) ca au o durata de viata limitata pe la 10000 de ore. sint genul care nu stinge niciodata televizorul si as detesta sa imi schimb bunele obiceiuri.
4. mi-am renovat casa si am bagat vreo doi kilometri de cabluri peste tot - de hi-fi, coaxiale si pentru retea. rezultatul este destul de penibil: un numar ridicul de prize multiple, fiecare cu rj45, rj11, doua coax (mama si tata, ca nu stiam exact ce si cum, go figure) si hi-fi. in capul meu atehnic, asta imi permitea sa am sisteme home cinema atasate la orice televizor. sau sa pun un dvd in sufragerie si sa ascult/privesc filmul in 3d-ish si in dormitor. cum dracu' ajung la performanta asta, is anybody's guess. deocamdata mi se pare complicat si sa racordez boxele din spatele canapelei la restul sistemului, in sufragerie. am o priza in spatele canapelei si una in fata, la televizor. pot sa le folosesc pe alea? sau trag firele de la boxe (si in cazul asta am spart peretii degeaba, ca tot ma impiedic de fire)
5. sint recomandabile boxele de inserat in perete (pentru cele doua din spate) sau mai bine nu? calitatea sunetului sufera daca le ingrop?
daca aveti timp, multumiri anticipate pentru orice lamurire!
ricciotto
|